Actueel

Nieuws

Feestelijke start bouw Guldenwater Lokaal nieuws vrijdag 12 oktober 2018

Feestelijke start bouw Guldenwater

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit! Gisteren werd de bouw feestelijk ingeluid door wethouder Martina Huijmans en ontwikkelaar Ballast Nedam Development.

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit. Onder toeziend oog van een groot aantal betrokkenen heeft wethouder Martina Huijsmans grondwerk verricht, wat symbool staat voor de start van een voorspoedige bouw.

Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project Guldenwater, dat door Ballast Nedam West wordt gerealiseerd. Oplevering van de laatste appartementen staat gepland medio 2020. 

Trots op start bouw
Ballast Nedam Development is trots dat er met de bouw is gestart. De bodemlussen voor de WKO-installatie zijn reeds aangebracht en ook de uitvoering van de fundering verloopt voorspoedig. “Ballast Nedam Development heeft samen met de gemeente ingezet op een kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woonomgeving in het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft. In ons eerste project Guldenwater in Nieuw Delft zijn alle koopwoningen energieneutraal. Met een gevarieerd programma van koop- en huurwoningen spelen wij in op de woningbehoefte in Delft. Bewoners kunnen gebruik maken van de rustig gelegen en onder architectuur aangelegde binnentuin, een oase in de binnenstad van Delft”, zegt Sten Karelse, directeur Ballast Nedam Development. 

Partner van het eerste uur
Wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans: “Ballast Nedam Development is onze partner van het eerste uur in Nieuw Delft en realiseert een derde deel van Nieuw Delft. Ballast Nedam Development ziet haar lange adem beloond en neemt met Guldenwater direct het grootste project in Nieuw Delft in aanbouw.” 

Verkoop gestart, nog woningen beschikbaar
Het project Guldenwater in het Van Leeuwenhoekkwartier bestaat uit een vijftal gebouwen van verschillende architectuur, welke een gemeenschappelijke binnentuin omsluiten. De 177 nieuwe appartementen en 7 parkwoningen (7 eenheden) zijn ontworpen door FARO Architecten en MOKE Architecten. De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 en 140 vierkante meter en de parkwoningen zijn circa 200 vierkante meter groot. Er zijn nog enkele appartementen en parkwoningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met verkopende makelaar Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. 

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat

Vanaf vandaag worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

Vanaf vandaag - maandag 8 oktober - worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

De drains worden om de 3 meter in het grondlichaam boven de spoortunnel geplaatst en steken aan de zijkanten uit. Op die manier wordt het zuurstofgehalte in het grondlichaam verhoogd. Dit is een van de maatregelen die nodig zijn om de grond een geschikte bodem te maken voor het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Het aanbrengen van de drains gebeurt nu, omdat dit niet meer mogelijk is zodra het terrein als bouw- en opslagterrein wordt ingericht. 

Werkzaamheden en planning
Het aanbrengen van de drains start maandag 8 oktober en duurt naar verwachting twee weken. Voor de werkzaamheden wordt een kraan ingezet die op het grondlichaam graafwerkzaamheden verricht.

Foto:  De Jong Luchtfotografie

Open dag Nieuw Delft afgelopen zaterdag goed bezocht Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Open dag Nieuw Delft afgelopen zaterdag goed bezocht

Op zaterdag 6 oktober vond de derde editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Zo’n 250 bezoekers bezochten de open dag op deze uitzonderlijk mooie najaarsdag.    

Afgelopen zaterdag opende Nieuw Delft haar deuren. Zo’n 250 bezoekers bezochten de open dag.

In de publiekshal van het Stadskantoor konden bezoekers alles te weten komen over de projecten en het woningaanbod in Nieuw Delft. Mensen konden het stationsgebied van de toekomst en The Student Hotel in 'virtual reality' bekijken en ontdekken aan de hand van maquettes. Ook konden bezoekers aanschuiven bij presentaties over het Van Leeuwenhoekpark, Park Spoorloos en 'Werken met een bouwgroep/samen je droomhuis bouwen in een CPO'.  

Exclusieve rondleidingen en zelf de bouwvelden verkennen
Op de open dag werden exclusieve rondleidingen georganiseerd naar Park Spoorloos, de Coendersbuurt en een woning uit een zelfbouwcollectief (CPO). Bezoekers konden ook zelf het projectgebied Nieuw Delf bezoeken, aan de hand van een vooraf uitgestippelde route. Onderweg kwamen bezoekers aan de hand van de routekaart langs verschillende tenten en infotorens (met een QR-code), waar men alles kon leren over de bouwplannen in Nieuw Delft.

Foto's: Vincent Basler

 

Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard

Binnenkort gaat de bouw op veld 5 de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard: het fietspad en voetpad worden verlegd naar de autorijbaan.

Ten zuiden van de Ireneboulevard - op veld 5 bouwt ERA Contour een drietal gebouwen. De werkzaamheden aan de keldervloer zijn bijna afgerond en binnenkort gaat de bouw de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard. Deze nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie wordt in de loop van donderdag 11 oktober ingesteld.

Voor een veilige uitvoering van de bouw wordt het fietspad aan de zuidkant van de Ireneboulevard verlegd. Fietsers kunnen gebruikmaken van een tijdelijk fietspad over een van de rijstroken van de Ireneboulevard. Hiervoor wordt de zuidelijke (auto)rijbaan versmald naar één rijstrook. Voor voetgangers is een tijdelijke route over de berm aangelegd. Zowel voetgangers als fietsers kunnen daarnaast gebruik blijven maken van het trottoir en fietspad aan de noordkant van de weg.

De aangepaste situatie duurt naar verwachting ongeveer een jaar. Tijdens de afronding van de bouw op veld 5 wordt de omliggende ruimte definitief ingericht. Daarna worden het fietspad en het trottoir weer opengesteld.

Duurzaam gebouwensemble
Tussen de Ireneboulevard en De Groene Haven ontwikkelt ERA Contour een gebouwensemble voor kenniswerkers. Het duurzame plan bestaat uit onder meer appartementen, gedeelde voorzieningen en kleinschalige commerciële units. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft.

(Hei)werkzaamheden Nieuw Delft: veelgestelde vragen Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

(Hei)werkzaamheden Nieuw Delft: veelgestelde vragen

De bouwwerkzaamheden in het stationsgebied zijn in volle gang. Naar aanleiding van vragen en meldingen uit de omgeving is een extra informatieavond ingelast op het Stadskantoor. De veelgestelde vragen - en de antwoorden erop - vindt u hier.

De heiwerkzaamheden in het stationsgebied zijn in volle gang. Naar aanleiding van vragen en meldingen uit de omgeving is een extra informatieavond ingelast op het Stadskantoor op 26 september 2018.

De vragen hadden betrekking op onder meer de planning van de heiwerkzaamheden, werktijden, regelgeving, heitechnieken en geluids- en trillingshinder. De meest gestelde vragen en de antwoorden erop zijn gebundeld in het document 'Veelgestelde vragen'. Daarnaast gaf Ballast Nedam West toelichting op de start van de bouw van Floris in de Coendersbuurt. Download hieronder het document en de presentaties die deze avond zijn gegeven:

Downloads bijeenkomst 26 september 2018

Veelgestelde vragen - bijeenkomst 26 september 2018  
Slides Nieuw Delft
Presentatie Ballast Nedam over bouw Floris

Let op: de planningen die zijn vermeld in bovenstaande documenten zijn indicatief en kunnen in de loop der tijd (sterk) veranderen.

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober Lokaal nieuws donderdag 27 september 2018

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober opent Nieuw Delft haar deuren weer voor jong en oud met de derde editie van Nieuw Delft Presenteert. Deze keer kunt u zowel ‘binnen als buiten’ meer te weten komen over alle projecten en ontwikkelingen in de voormalige spoorzone. 

Op zaterdag 6 oktober opent projectorganisatie Nieuw Delft haar deuren weer voor het publiek met Nieuw Delft Presenteert 3. Jong en oud kan op deze open dag zowel binnen als buiten nader kennismaken met Nieuw Delft.

Uw bezoek start op het stadskantoor, op deze dag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Op het stadskantoor zijn onder meer medewerkers van Nieuw Delft, architecten, zelfbouwgroep GO Van Leeuwen en de partners Ballast Nedam Development, BPD en The Student Hotel (met Virtual Reality-bril) aanwezig om u meer te vertellen over hun plannen en het woonaanbod. U kunt de maquette bekijken en er zijn presentaties over het Van Leeuwenhoekpark, Park Spoorloos en ‘CPO/Werken met bouwgroepen is leuk’.

Zelfstandig wandelen door Nieuw Delft
U kunt op eigen gelegenheid via een vooraf uitgestippelde route een wandeling maken in Nieuw Delft. Onderweg vertellen onder meer Smit’s Bouwbedrijf en Vink Bouw (gebouw Antoni en drie Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO's) op veld 3), Pieter van Foreest (initiatief op veld 6) en Stebru (Superlofts in de Coendersbuurt) u graag meer over hun plannen. De route kunt u ophalen op het stadskantoor, met daarop de nummers van een project of initiatief. Ieder nummer heeft een eigen toren met informatie én een eigen QR-code. Om de QR-code te kunnen scannen, 'downloadt' u een QR-scanner in de appstore of scant u de QR-code met uw camera van uw telefoon of tablet. Op uw scherm verschijnt dan informatie over het bouwproject. Na uw wandeling zien we u weer graag terug op het stadskantoor. 

Kinderspeurtocht
Ook de kinderen kunnen zaterdag de bouwvelden verkennen! Voor hen is er een speurtocht uitgezet langs de route door Nieuw Delft. Haal de speciale kids-routekaart op in het stadskantoor en verzamel onderweg de letters. Missie volbracht? Lever je oplossing in en krijg een leuke prijs.

Presentaties en rondleidingen
Nieuw Delft organiseert ook exclusieve rondleidingen door de Coendersbuurt, Park Spoorloos en naar veld 3 waar zelfbouwgroep van Leeuwenhoek (CPO) hun appartementengebouw realiseert. Bent u geïnteresseerd in zo’n rondleiding, dan kunt u een mailtje sturen naar nieuwdelft@delft.nl. Het aantal beschikbare plekken per rondleiding is beperkt. De rondleidingen starten op het stadskantoor.    

Programma van Nieuw Delft Presenteert 3

09.45 uur: deuren open stadskantoor, ingang aan de Coenderstraat. 
10.15 – 10.45 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).
11.00 – 11.15 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL.
11.00 - 12.00 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
11.30 – 11.45 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 10 plekken voor de rondleiding.   
12.00 – 12.30 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).  
 
12.30 - 13.30 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
12.45 – 13.00 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
13.15 – 13.30 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 8 plekken voor de rondleiding. 
14.00 uur: einde open dag.

Informatieavond Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Informatieavond Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen

Nog op zoek naar een woning in Nieuw Delft? Met eventuele werkfunctie? Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen organiseert aanstaande woensdag 26 september een informatieavond over hun woon/werkaanbod.   

Aanstaande woensdag 26 september organiseert zelfbouwgroep GO Van Leeuwen een informatieavond over hun woon/werkaanbod. De avond begint om 19.30 uur in het Wijkcentrum de Wending aan de Raamstraat 67 in Delft.  

Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen
Aan de Nieuwe Gracht in het Leeuwenhoekkwartier heeft deze bouwgroep een optie kunnen nemen op een prachtige kavel van circa 17 meter breed. Een ideale plek voor 8 tot 12 ruime en zon-georiënteerde appartementen. De grootte en indeling van de appartementen zijn uiteraard volledig individueel invulbaar. Er is ruimte in het gebouw voor combinaties van wonen en werken.

Programma avond

1. Ontvangst en opening
2. Introductie initiatiefnemers en team
3. Kavelregels
4. Locatie
5. Toelichting op Definitief Ontwerp
6. Bouwgroepsproces
7. Planning
8. Keuzevrijheden
9. Duurzaam bouwen
10. Prijsvorming
11. Rondvraag

Graag van tevoren aanmelden als u naar de informatieavond komt via een mail aan m.gielens@live.nl

Meer weten?
Voor meer informatie over dit bijzondere project, klik hier.

Voobereidende werkzaamheden Floris gestart Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Voobereidende werkzaamheden Floris gestart

Deze week start Ballast Nedam West met de voorbereidende werkzaamheden voor project Floris. Daarmee begint de ontwikkeling van het laatste nieuwbouwproject in de Coendersbuurt.

Deze week start Ballast Nedam West met de voorbereidende werkzaamheden voor project Floris. Goed nieuws, want daarmee begint de ontwikkeling van het laatste nieuwbouwproject in de Coendersbuurt.  Floris bestaat uit 9 herenhuizen die worden gebouwd aan de Graaf Floriskade.

In de week van 24 september begint Ballast Nedam West met het aanbrengen van de bronnen. Vervolgens wordt de grond ontgraven tot de juist diepte. De aan- en afvoer van materiaal verloopt via de Van Bleyswijckstraat en de zuidkant van de Graaf Floriskade. Vooral tijdens de opbouw van de heistelling zullen er veel transportbewegingen plaatsvinden. Met name de heiwerkzaamheden - die naar verwachting in de 2e helft van oktober starten leveren geluids- en trillinghinder op. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Let op: afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de planning nog wijzigt. Kijk voor de actuele planning op:  www.nieuwdelft.nl/werkzaamheden.

Nachtwerkzaamheden op veld 5 Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Nachtwerkzaamheden op veld 5

ERA Contour stort deze week de keldervloer van hun nieuwbouwproject op veld 5, bij De Groene Haven. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer ‘gevlinderd’, wat gepaard gaat met geluidshinder. 

ERA Contour is volop aan het bouwen op Veld 5 in Nieuw Delft, nabij De Groene Haven. Deze week is zij toe aan het storten van de keldervloer. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer aansluitend ‘gevlinderd’, wat gepaard kan gaan met geluidshinder. 

Op woensdag 26 september start ERA om 06.00 uur ’s ochtends met het storten van het beton voor de keldervloer. Nadat het beton gestort is, wordt de vloer afgewerkt met een methode die ‘vlinderen’ heet. Hiermee wordt de vloer zo vlak mogelijk gemaakt. Omdat dit alleen kan als het beton net gestort is, vindt het vlinderen in de nacht van 26 op 27 september. Dit zal naar verwachting tot donderdagochtend 07.00 uur duren.

Werkzaamheden
Het storten van de vloer gebeurt met een grote ploeg vakmensen en 2 pompinstallaties die constant bevoorraad worden door betonmixers. Na het storten moet de vloer, terwijl het beton nog nat is, worden afgewerkt. Dat gebeurt met vlindermachines; gemotoriseerde karretjes waar een soort propeller onder zit die de vloer gladstrijkt.

Hoeveel hinder kunt u verwachten?
Op de gebruikte apparatuur zitten geluid-reducerende voorzieningen waardoor u het kan ervaren alsof er een aantal auto’s door de straat rijden. Of en in hoeverre dit hinder oplevert verschilt per persoon: de een zal het geluid als vervelend ervaren, terwijl de ander er geen last van heeft. 

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers
ERA Contour doet haar best om de overlast ook tijdens deze werkzaamheden tot een minimum te beperken en is aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’ (www.bewustebouwers.nl). Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473. Daarnaast zijn de uitvoerders van ERA Contour overdag aanwezig en kunt u naar de bouwkeet gaan om uw vragen te stellen.

Bouw multifunctioneel Antoni nabij station Delft van start Lokaal nieuws dinsdag 18 september 2018

Bouw multifunctioneel Antoni nabij station Delft van start

Op maandag 17 september heeft wethouder Martina Huijsmans het startsein gegeven voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied in Delft.

Wethouder Martina Huijsmans gaf op maandag 17 september het startsein voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. In het gebouw komt een breed aanbod aan voorzieningen, waaronder expositieruimtes, werkplekken, horeca en een ondergrondse fietsenstalling. Daarnaast bevat het gebouw woningen en een hotel. Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied in Delft. Naar verwachting is Antoni in 2020 gereed.

Tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en pal naast het busplein bij station Delft verrijst Antoni. Antoni wordt een uniek gebouw waar wonen, ontmoeten, verbinden en beleven centraal staan. Een ontmoetings- en verblijfsplek pur sang, met een transparante plint die door zijn hoge, glazen gevel uitnodigt tot meedoen, meedenken, aansluiten en binnenkomen.

Living Lobby
In het gebouw komen een onderscheidend hotel met zo’n 80 kamers, een restaurant, flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven en een ingenieuze parkeervoorziening. En op de verdiepingen daarboven 28 compacte studio’s en 11 riante appartementen. In Antoni functioneert de Living Lobby 24/7 als het hart van het gebouw en als ontmoetingsplek in de buurt. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Openbare fietsenstalling
Onder het gebouw Antoni komt een derde openbare fietsenstalling in het stationsgebied voor zo’n 2.400 fietsen.  Eerder werden de stallingen onder het OV-plein en onder het park Spoorloos gerealiseerd met in totaal ruimte voor 7.700 fietsen. Na de eindoplevering van de nieuwe fietsenstalling (medio 2020) zijn er in totaal 10.100 plekken beschikbaar.

Partners en planning 
Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf - Vink Bouw. De fietsenstalling onder Antoni wordt gefinancierd door ProRail namens het ministerie IenW, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. De NS beheert straks de fietsenstalling en ProRail en de gemeente Delft nemen het onderhoud ervan voor rekening. Antoni wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd.

Verkoop gestart
De verkoop van de studio’s en de appartementen is inmiddels gestart. Meer informatie over dit unieke plan is te vinden op www.woneninantoni.nl.
 

Foto 2: wethouder Martina Huijsmans geeft het startsein voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. 

Start bouw 3 CPO's in van Leeuwenhoekkwartier Lokaal nieuws maandag 17 september 2018

Start bouw 3 CPO's in van Leeuwenhoekkwartier

Afgelopen donderdag 13 september is op feestelijke wijze de start van de bouw van drie CPO-projecten in het Van Leeuwenhoekkwartier gevierd.

Op een zonovergoten dag heeft Vink Bouw samen met drie CPO-groepen, collectief particuliere opdrachtgevers, de start van de bouw van drie kavels in het Leeuwenhoekkwartier (gelegen tussen de projecten Antoni en Guldenwater) gevierd. Drie totaal verschillende groepen met ieder een eigen ontwerp, waarin individuele wensen zijn verwerkt. In samenwerking met diverse partners bouwt en ontwikkelt Vink Bouw deze kavels.

Voor meer informatie, klik hier.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV gaat door als Projectorganisatie Nieuw Delft Lokaal nieuws maandag 17 september 2018

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV gaat door als Projectorganisatie Nieuw Delft

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV (OBS) houdt binnenkort op te bestaan. Het college van B&W heeft dat op 11 september 2018 besloten.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV (OBS) houdt binnenkort op te bestaan. Het college van B&W heeft dat op 11 september 2018 besloten. De BV, waarvan de gemeente Delft 100% eigenaar is, is op 5 oktober 2006 opgericht om namens de gemeente Delft de voorbereiding  en uitvoering van de (her)ontwikkeling  van het Spoorzonegebied  te realiseren.  Nu het spoorse deel van het project gereed is, worden de werkzaamheden voor de verdere ontwikkeling en realisatie van Nieuw Delft vanuit de gemeentelijke organisatie voortgezet. Directeur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV Isidoor Hermans verzorgt de verdere afwikkeling van de beëindiging van de BV.  De al bij OBS werkzaam zijnde manager gebiedsontwikkeling Ad Alderliesten stuurt per 11 september 2018 de Projectorganisatie Nieuw Delft aan.      

Projectorganisatie Nieuw Delft
Het team dat binnen OBS aan de realisatie van de drie nieuwe buurten in Nieuw Delft werkte, continueert,  op basis van de vraag-gestuurde ontwikkelstrategie, de werkzaamheden vanuit de Projectorganisatie Nieuw Delft . Binnen het team zijn de verschillende disciplines vertegenwoordigd die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling en inrichting van het gebied. De planning is dat Nieuw Delft in 2025 gereed is.

 

 

Nog woningen beschikbaar in appartementengebouw WeLoft Delft Lokaal nieuws donderdag 13 september 2018

Nog woningen beschikbaar in appartementengebouw WeLoft Delft

Misschien is een woning in het appartementen- gebouw WeLoft  Delft iets voor u? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen of naar de informatieavond komen op 20 september.   

Vink Bouw is begonnen met de heiwerkzaamheden voor verschillende zelfbouwgroepen op veld 3, liggend tussen de projecten Antoni en Guldenwater. In het appartementengebouw van de zelfbouwgroep WeLoft Delft zijn nog een paar woningen vrij. Wilt u meer weten? Dan bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst op donderdagavond 20 september tussen 17.00 - 19.00 uur op het kantoor van Q-makelaars aan de Papsouwselaan 474 in Delft.

Meer achtergrondinformatie over de woningen vindt u op de projectwebsite www.weloftdelft.nl 

Heiwerkzaamheden bij station Delft: vragenuurtje Lokaal nieuws vrijdag 31 augustus 2018

Heiwerkzaamheden bij station Delft: vragenuurtje

De komende periode voeren verschillende bouwbedrijven heiwerkzaamheden uit op veld 3. Dit kan hinder opleveren in en rond het stationsgebied. Elke woensdag van september kunt u in het stadskantoor terecht voor vragen of klachten.

We konden afgelopen maand al even wennen aan de bouwactiviteiten langs de Nieuwe Gracht: toen werden de eerste funderingspalen de grond in geboord. Vanaf vrijdag 31 augustus starten verschillende bouwbedrijven met de heiwerkzaamheden voor hun projecten. Dit kan de komende tijd voor geluids- en trillingshinder in en rond het stationsgebied zorgen.

In september organiseert Nieuw Delft daarom een wekelijks vragenuurtje. Hier kunt u terecht voor vragen of klachten over de werkzaamheden en de ontwikkeling van Nieuw Delft. Het vragenuur vindt plaats in de publiekshal van het Stadskantoor (Stationsplein 1, Delft) op de volgende data:

Woensdag 5 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 12 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 19 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 26 september 12.00 – 13.00 uur

Het kan voorkomen dat we uw vragen niet ter plekke kunnen beantwoorden, in dat geval komen we zo snel mogelijk terug met een reactie. Bent u verhinderd tijdens het spreekuur? Het is ook altijd mogelijk om een afspraak buiten deze tijden te maken. Neem hiervoor contact op met informatiecentrum Delft Bouwt, telefonisch te bereiken via 015 – 260 2611 (ma t/m do 10–17u, vrijdag 10–14u) of per mail via delftbouwt@delft.nl.

Park Spoorloos: de achtertuin van het stationsgebouw Lokaal nieuws vrijdag 17 augustus 2018

Park Spoorloos: de achtertuin van het stationsgebouw

Achter het monumentale stationsgebouw is de Koninklijke Ginkel Groep bezig met de aanleg van Park Spoorloos. De eerste contouren zijn al zichtbaar, maar hoe ziet het er straks uit als het af is? Lees hier meer over het ontwerp.

Over een paar maanden kunnen we in Nieuw Delft genieten van een gloednieuw parkje. Achter het monumentale stationsgebouw is de Koninklijke Ginkel Groep bezig met de aanleg van ‘Park Spoorloos’. De eerste contouren zijn al zichtbaar, maar hoe ziet de stationstuin er straks uit als hij af is? We vroegen het aan Pia Kolfschoten, die als landschapsarchitecte aan het ontwerp werkte.

“De uitgangspunten voor het ontwerp hebben we samen met omwonenden bepaald. Wat voor plek moet het worden, wat moet je er kunnen doen?” zegt Pia. “Het nieuwe stationsgebied is een vrij ‘stenige’ omgeving. Een groene inrichting was daarom belangrijk. Bovendien moest de stationstuin een fijne verblijfsplek worden voor de stad, waar iedereen kan komen om te zitten, lezen of op de trein te wachten.”

Beplantingsplan
Wie door de bouwschuttingen van het park spiekt krijgt al een aardige indruk van de indeling van het park. Voor de zomer zijn de randen van de groenelementen geplaatst. “Om het een echte verblijfsplek te maken, hebben we een onderlaag van groenvakken gemaakt met randen waar je op kan zitten,” aldus Pia. “De losse ontspannen vormgeving vormt een mooi contrast met de rest van de spoorzone, waar vooral strakke patronen te zien zijn.”

De groene onderlaag wordt verder ingevuld met vaste planten, klimplanten en bomen. De Ginkel Groep stelt op dit moment het beplantingsplan voor het park samen. “Daarin komt veel variatie in kleur, blad en bloeiseizoen. Ook kiezen we voor planten die aantrekkelijk zijn voor bloemen en bijen.”

Pergola
Blikvanger is de stalen pergola, die een paar weken geleden werd geplaatst aan de kant van de Coenderstraat. Deze wordt straks begroeid met klimplanten. “De pergola vormt echt de entree van het park. Bovendien zochten we een manier om het monumentale stationsgebouw weer 'aan de weg te zetten'. Vanaf de Coenderstraat gezien ligt het stationsgebouw hoger en wat naar achteren: daardoor valt het minder op vanaf de straat, zeker als de gebouwen langs de Nieuwe Gracht er straks staan. De pergola vestigt extra aandacht op het gebouw.”

Verwijzingen
Park Spoorloos komt te liggen op de plek waar vroeger de perrons van station Delft lagen. Niet alleen de naam herinnert aan die vroegere functie, maar ook in het ontwerp zitten verwijzingen naar het spoor. "Zo zijn de randen van de groenvakken gemaakt van cortenstaal, wat doet denken aan een roestig treinspoor. Het grind op de wandelpaden is geïnspireerd op het ‘split’ onder de treinrails en er worden zelfs spoorstaven in verwerkt. En de pergola: doet die niet een beetje denken aan de bovenleiding van het spoor?"

Planning
Op dit moment is de Ginkel Groep bezig de trappen naar het park en de paden aan te leggen. In oktober volgt het natuursteen aan de kant van het monumentale stationsgebouw. Rond die tijd wordt ook de beplanting aangebracht, zodat het park naar verwachting eind oktober klaar is.

De ecotoren op het werkterrein van Nieuw Delft Lokaal nieuws woensdag 15 augustus 2018

De ecotoren op het werkterrein van Nieuw Delft

Op het werkterrein van Nieuw Delft staat sinds enige tijd een opvallend, zwart object. Waar is het voor en waarom staat het daar? Indebuurt Delft vroeg ons om uitleg.

Op het werkterrein van Nieuw Delft staat sinds enige tijd een bijzonder object: een bochtig, stalen frame met een gebouwtje in het midden. Waar is het voor en waarom staat het daar? Indebuurt Delft vroeg ons om toelichting en plaatste er een artikel over. Hieronder delen we het antwoord:

Onder wat nu de bouwlogistieke zone van Antoni, de zelfbouwwoningen en Guldenwater is, rijden dagelijks tot wel 300 treinen per dag door de spoortunnel. Het zwarte bouwwerk dat voor de zomer verscheen is onderdeel van die tunnel. Op deze plek zit namelijk een Rook- en Warmte Afvoerinstallatie (RWA-installatie). Mocht er brand ontstaan in de spoortunnel, wordt rook en warmte afgevoerd met behulp van deze uitblaasvoorziening.

Over een aantal jaar wordt het Van Leeuwenhoekpark gefaseerd aangelegd bovenop de tunnel. Omdat de uitblaasvoorziening dan onderdeel is van het park, heeft LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten de omkleding ontworpen. De zogenaamde 'ecotoren' blijft er niet zo uitzien waneer deze straks in het park ligt. De constructie krijgt een begroeiing van klimrozen, waardoor het idee van een groen prieeltje ontstaat dat goed in de omgeving past.

Bekijk de foto's voor een impressie:

Zonnebloemen op veld House of Delft Lokaal nieuws dinsdag 14 augustus 2018

Zonnebloemen op veld House of Delft

Het begon met één zonnebloem, maar de afgelopen weken zijn er wel honderden uitgekomen. Na het succes van het tulpen dit voorjaar zaaide Stichting DelftBloeit voor de tweede keer een bloemenveld in naast station Delft.

Na het succes van het tulpenveld eerder dit jaar, heeft Stichting DelftBloeit het veld aan de noordkant van station Delft opnieuw in een bloemenzee veranderd. Op het braakliggende veld waar binnenkort House of Delft wordt gerealiseerd, zijn de afgelopen weken honderden zonnebloemen opgekomen.

Niet gemakkelijk
De droogte heeft het de planten niet gemakkelijk gemaakt. Wekenlang bleef het dan ook spannend of ze uit zouden komen. Simon Huiberts, oprichter en bestuurslid van Stichting DelftBloeit, wachtte dan ook niet op regen. Hij leende een sproei-installatie van Duurzaamheidscentrum De Papaver en zette die aan het werk. “Dat was een heel gedoe”, vertelt Simon. “Je moet uren sproeien per plek en het veld is groot. Ik zette hem dus ’s avonds aan en zette ’s nachts een paar keer de wekker om de sproeier te verplaatsen.” 

Gestolen
Helaas bleek het te optimistisch om de installatie aan zijn lot over te laten: op een ochtend kwam Simon terug en was de pomp gestolen. “Toen wist ik het ook even niet meer”, verzucht Simon. “Je doet zo je best, maar als alles tegenzit is het lastig optimistisch te blijven.” Gelukkig lukte het hem de pomp te vervangen én viel er af en toe een voorzichtige bui. Dat deed de bloemen goed: eind juli kwam de eerste zonnebloem tevoorschijn. Wat een opluchting! Een week later bleek het harde werk en doorzettingsvermogen niet voor niets te zijn geweest: aan alle kanten komen de bloemen uit en nu staat het veld vol in bloei.

20.000 pitten
Begin juni plantte DelftBloeit 20.000 zonnebloempitten aan de noordzijde van station Delft. De Stichting wil de Delftse binnenstad vergroenen en verbloemen. Met name (tijdelijk) braakliggende terreinen zijn hier geschikt voor: het is tenslotte in ieders voordeel als deze er groener uitzien. Intussen maakt DelftBloeit alweer plannen voor het volgende veld. Of het weer tulpen worden, en waar? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook of de website van DelftBloeit.

Laatste appartement verkocht op Kavel Special Urban Villa Lokaal nieuws dinsdag 07 augustus 2018

Laatste appartement verkocht op Kavel Special Urban Villa

Bouwgroep van Leeuwenhoek realiseert een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en een atelier/praktijkwoning op de 'kavel special Urban Villa' op veld 3. Het laatste appartement in dit gebouw is verkocht!

Op de 'Kavel VLK Special: Urban Villa’ realiseert Bouwgroep van Leeuwenhoek een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en een atelier/praktijkwoning. Als bijzonderheid realiseren zij voor gemeenschappelijk gebruik op de hoogste woonlaag een studio met een royaal dakterras. Het appartementengebouw ligt op veld 3 naast Antoni in Nieuw Delft. Er was nog een hoekappartement in dit gebouw beschikbaar op de eerste verdieping maar deze is inmiddels verkocht.

 

 

Vrijwilligers gezocht! Help jij mee aan klimaatonderzoek? Lokaal nieuws dinsdag 07 augustus 2018

Vrijwilligers gezocht! Help jij mee aan klimaatonderzoek?

TU Delft is op zoek naar bewoners of bedrijven rond het toekomstige Van Leeuwenhoekpark die meetinstrumenten in hun woning of onderneming willen laten plaatsen.

Begin augustus kon je er alles over lezen op onze website en het AD: het Van Leeuwenhoekpark wordt een laboratorium voor klimaatonderzoek. Na de zomerperiode wil TU Delft meetinstrumenten plaatsen op de toekomstige locatie van het park. Op diverse punten in en rond het park worden dan klimaataspecten zoals windsnelheid en luchttemperatuur gemeten. Als het park is aangelegd worden die metingen voortgezet. Zo verkrijgen we inzicht in de effecten van een groene zone in een stedelijke en overwegend stenige omgeving. Bekijk voor meer informatie over de plannen van TU Delft en OBS voor het Van Leeuwenhoekpark het interview op AD.nl.

Vrijwilligers gezocht!
Woon jij rond het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, bijvoorbeeld in de Engelsestraat of de Coendersbuurt? TU Delft is nog op zoek naar bewoners of bedrijven die meetinstrumenten in hun woning of onderneming willen voor binnen-metingen. De meetinstrumenten worden momenteel nog ontwikkeld, maar naar verwachting hebben ze het formaat van een hand, zijn ze gebruiksvriendelijk en overal te plaatsen.

Interesse?
Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar: M.M.E.Pijpers-vanEsch@tudelft.nl.

 

Toekomstig Van Leeuwenhoekpark wordt laboratorium voor klimaatonderzoek Lokaal nieuws maandag 30 juli 2018

Toekomstig Van Leeuwenhoekpark wordt laboratorium voor klimaatonderzoek

Na de zomerperiode worden meetinstrumenten voor klimaatonderzoek geplaatst op de toekomstige locatie van het Van Leeuwenhoekpark in Nieuw Delft. Lees het verhaal hierachter...

Na de zomerperiode worden meetinstrumenten voor klimaatonderzoek geplaatst op de toekomstige locatie van het Van Leeuwenhoekpark in Nieuw Delft. Waarom eigenlijk? We vragen het aan Isidoor Hermans (projectdirecteur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft) en Marjolein Pijpers-Van Esch (assistant professor bij de TU Delft).        

Hermans opent: “In het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft komt het Van Leeuwenhoekpark letterlijk op het dak van de spoortunnel. Het park begint bij het Centraal Station Delft en loopt door tot Leeuwenstein. Een gebied van ongeveer 2,5 hectare, gemiddeld 40 meter breed en 600 meter lang. Bij de aanleg van het park wilden we uiteraard het thema innovatie terug laten komen. Het was Marjolein Pijpers-Van Esch van de TU Delft die voorstelde om van het toekomstige park een ‘laboratorium voor klimaatonderzoek’ te maken.”

“Elk jaar zijn er hitterecords”, vult Pijpers-Van Esch aan. “De warme zomerse dagen van nu zijn straks normale zomers en over vijftig tot honderd jaar koele zomers. Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de gezondheid van fysiek kwetsbare groepen zoals ouderen en baby’s, het toerisme en het algemene welzijn van de stedelijke bevolking. Tegelijkertijd veroorzaakt hitte bijvoorbeeld uitzettingsproblemen bij spoorwegen, bruggen en andere infrastructuur en beïnvloedt het de waterkwaliteit- en kwantiteit.”

Anticiperen op hittestress en wateroverlast
Hermans: “De stad Delft kan, met name ’s nachts, zeker tien graden warmer worden dan het buitengebied. Op deze hittestress én de mogelijke wateroverlast zal de stad Delft zich beter moeten voorbereiden. In Nieuw Delft wordt daar al rekening mee gehouden, door onder meer het groen in de openbare ruimte en het Park Spoorloos en over een aantal jaren het Van Leeuwenhoekpark zijn verkoelende werk te laten doen. Ook het water in de Nieuwe Gracht werkt straks verkoelend en er wordt regenwater opgevangen op gebouwen en vertraagd afgevoerd.”

Pijpers-Van Esch vervolgt: “Het park, liggend op nagenoeg het warmste plekje in Delft, wordt een laboratorium voor klimaatonderzoek. Om dit te realiseren hebben we al in de ontwerpfase van het park advies mogen gegeven en gerekend aan het ontwerp hoe het presteert als er een hittegolf is. Enkele plekken in het park zijn nog ‘minder comfortabel’. Hiervoor proberen we nog oplossingen te vinden in het Definitief Ontwerp voor de start van de uitvoering.” 

Starten met meten
“Na de zomer gaan we de meetstations plaatsen op de geplande locatie van het park. Op diverse punten in en rond het park worden dan klimaataspecten als windsnelheid en luchttemperatuur gemeten. Als het park is aangelegd, worden die metingen voortgezet en zo wordt inzicht verkregen in de effecten van een groen gebied in een overwegend 'stenige stedelijke omgeving’. We weten best veel over wat sommige maatregelen doen, zoals de schaduw van bomen en gebouwen, de wind en een fontein, maar elke plek is uniek. Dat maakt ‘meten en erop anticiperen’ zo interessant voor ons.”

Hermans vertelt: “Met de instrumenten die na de zomer worden geplaatst, meet de TU Delft gedurende de komende vijf tot tien jaar of de eerder gemaakte berekeningen kloppen en bekijkt welke plekken in het park het goed en welke het minder goed doen. Bij het onderhoud van het park kan de gemeente dan verbeteringen doorvoeren. Die weerstations zijn overigens innovatief, hufterproof, betaalbaar en worden echte eyecatchers in het park.” 

“Straks zijn we door het ‘lab’ instaat in het park en de stad Delft beter in te spelen op klimaatveranderingen. Tegelijkertijd is het Van Leeuwenhoekpark voor ons de ‘proeftuin van Nederland’. Wat wij daar leren, kunnen we in de toekomst elders in parken en andere openbare ruimten zoals pleinen en woonstraten inzetten”, aldus Pijpers-Van Esch.

Uniek in Nederland en daarbuiten
“Het is en blijft een bijzonder project omdat wij al vanaf het begin aan tafel zitten met het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. OBS hanteert een vooruitstrevende aanpak en kiest er bewust voor een duurzaam en toekomstbestending stukje stad op te leveren met een stadspark voor iedereen. Parken hebben al eeuwenlang de functie dat zij voor verkoeling in de stad zorgen. Maar daar echt het maximale uithalen door de combinatie van slim ontwerp, rekenen, meten en waar mogelijk aanpassingen doen, dat is nieuw in Nederland en misschien zelfs wel in de wereld”, besluit Pijpers-Van Esch. 

Voor meer informatie over het Van Leeuwenhoekpark klik hier.

Bouw Van Leeuwenhoekkwartier rond station Delft van start Lokaal nieuws vrijdag 27 juli 2018

Bouw Van Leeuwenhoekkwartier rond station Delft van start

Deze zomer start rond station Delft de bouw van Antoni, Guldenwater en diverse zelfbouwwoningen. De eerste heipalen gaan begin augustus de grond in.

Deze zomer start rond station Delft de bouw van het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier: een van de drie nieuwe stadsbuurten in Nieuw Delft.  Daarmee krijgt het nieuwe stationsgebied van Delft na bijna tien jaar werk aan de spoorzone - de komende jaren écht vorm. De eerste heipalen gaan begin augustus de grond in.

De noordelijke helft van het Van Leeuwenhoekkwartier wordt stapsgewijs ontwikkeld. Deze zomer start als eerst de bouw langs de Nieuwe Gracht, naast het voormalig stationsgebouw van Delft. Op deze plek worden Antoni, verschillende zelfbouwprojecten en de woningen en appartementen van Guldenwater gerealiseerd.

Start heiwerkzaamheden
Deze week zijn de voorbereidingen voor het heiwerk begonnen. Vanaf 6 augustus gaan de eerste heipalen de grond in. Dit is enkele weken vroeger dan verwacht, als gevolg van de gewijzigde beschikbaarheid van heistellingen voor project Antoni. Omdat de aannemer de heipalen in de eerste weken echter zal boren in plaats van slaan, is de verwachte hinder in augustus beperkt. Vanaf 27 augustus worden de heipalen wel geslagen, wat meer hinder kan opleveren.

Hinder en planning
Hoewel de aannemers waar mogelijk de overlast proberen te beperken, kunnen de werkzaamheden voor geluids- en trillinghinder zorgen. Directe omwonenden ontvangen hier meer informatie over. De aan- en afvoer van bouwmateriaal verloopt voornamelijk via de Ireneboulevard en voor een deel via de Nieuwe Gracht. Het heiwerk is naar verwachting in november klaar: daarna volgen de fundering en ruwbouw. 

Van Leeuwenhoekkwartier
Het Van Leeuwenhoekkwartier de grootste van de drie buurten van Nieuw Delft - omvat onder meer station Delft en grenst in het noorden aan de historische binnenstad. Hier ontstaat de komende jaren een levendig stationsgebied met groene verblijfsplekken en bijzondere gebouwen, zoals Antoni, House of Delft en The Student Hotel. De mix van woningen, werkplekken, start-ups, horeca, cultuur en groen maakt dat er voor iedereen iets te doen is.

Vragen of klachten over de werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via nieuwdelft@delft.nl of 015 - 260 26 11. Na de zomervakantie organiseren we bovendien spreekuren waar omwonenden en geïnteresseerden terecht kunnen met hun vragen. Deze kondigen we aan via deze website en social media.

Nog enkele studio's beschikbaar Lokaal nieuws maandag 09 juli 2018

Nog enkele studio's beschikbaar

Na een gezellig drukke start verkoop, zijn de afgelopen twee maanden de meeste optiegesprekken met succes afgerond. Wil jij hier nog bij horen, reageer dan snel, want we hebben nog enkele studio's beschikbaar!

De studio's in Antoni zijn gezellige, compacte appartementen met een woonoppervlakte tussen de 30 en 40 m2, met uitzicht op het park of op het binnenhof. Een fijne bijkomstigheid; de studio's zijn allemaal compleet afgebouwd, inclusief sanitair, tegelwerk, keuken en wand-, vloer- en plafondafwerking! In de Start Smart showroom kun je kiezne tussen vijf woonstijlen en drie upgrades. Je eigen stijl zit er dus altijd bij.

Wil jij wonen in Antoni? Neem dan contact met ons op!

Project Spoorzone belandt in de eindfase Lokaal nieuws maandag 09 juli 2018

Project Spoorzone belandt in de eindfase

De werkzaamheden in de Spoorzone zitten er bijna op. Nieuw Delft dendert ondertussen door.  

Vorige week vond de laatste oplevering van Combinatie CrommeLijn (CCL) plaats voor het project Spoorzone Delft. Een contractuele mijlpaal, waarmee de opdrachtgevers van het project – ProRail, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft en Gemeente Delft – tekenen voor de aanvaarding van het werk van CCL. Het project Spoorzone zorgde er onder meer voor dat de trein ondertunneld werd en er een nieuw stadskantoor en station kwam in Delft.

Verder bouwen aan Delft
Tot en met 2025 bouwen andere partijen in het voormalige spoorzonegebied verder aan het stadsdeel Nieuw Delft. Eerder werden studentenhuisvestingscomplex X-Ray, scholencombinatie Delfland en gedeelte van de Coendersbuurt al opgeleverd. Inmiddels zijn ook de eerste bouwactiviteiten aan de zuidkant van het station gestart.

Nog enkele studio's beschikbaar in Antoni Lokaal nieuws donderdag 05 juli 2018

Nog enkele studio's beschikbaar in Antoni

Vlakbij het station Delft verrijst straks Antoni. Antoni wordt een uniek gebouw: hier  staan wonen, ontmoeten, verbinden, beleven en verblijven centraal. In dit gebouw zijn nog enkele studio’s te koop.

Tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, op de hoek van het busplein bij station Delft verrijst straks Antoni. Antoni wordt een uniek gebouw: hier  staan wonen, ontmoeten, verbinden, beleven en verblijven centraal. In dit gebouw zijn nog enkele studio’s te koop.

Klik hier voor meer informatie.

Project Floris: alle woningen onder optie Lokaal nieuws dinsdag 03 juli 2018

Project Floris: alle woningen onder optie

In de Coendersbuurt worden 9 royale herenhuizen gerealiseerd door Ballast Nedam Development. Alle woningen zijn inmiddels onder optie.

Ballast Nedam Development realiseert in de Coendersbuurt aan de Graaf Floriskade 7 herenhuizen. En aan de Gravin Margarethastraat, direct om de hoek, komen nog eens 2 herenhuizen. Alle woningen zijn inmiddels onder optie.

Iedere woning kent een individueel ontworpen gevel en hebben ieder een eigen karakteristieke uitstraling. Verschillen zijn er in de plattegronden, de verdiepingshoogtes, het ontwerp en materiaalgebruik van de gevels en de mogelijkheden voor een vide. Eén woning is zelfs uitgerust met een levende groene gevel.

Meer informatie: www.floris-delft.nl

 

Nog enkele woningen beschikbaar in project Guldenwater Lokaal nieuws dinsdag 03 juli 2018

Nog enkele woningen beschikbaar in project Guldenwater

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in het project Guldenwater. De woningen komen op een toplocatie. Dichtbij de historische binnenstad en het station.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in het project Guldenwater. De woningen komen op een toplocatie. Dichtbij de historische binnenstad en het station. De woningen worden standaard gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met makelaar Van Silfhout & Hogetoorn op  tel. 015 - 2125 288.

Project Guldenwater
Guldenwater is een verwijzing naar de rijke geschiedenis van Delft. Het noordelijk deel van de Van Leeuwenhoeksingel werd in het verleden namelijk Gulde(n)water genoemd. Onder diezelfde naam worden nu 7 grondgebonden parkwoningen en 177 appartementen gerealiseerd. Alle parkwoningen en 41 appartementen worden te koop aangeboden. De overige appartementen zijn bestemd voor de vrije huursector. Gisteren startte Ballast Nedam Development met het aanbrengen van bronnen voor een aardewarmtesysteem. De werkzaamheden worden verricht in voorbereiding op de bouw van Guldenwater.  

Meer informatie
Raadpleeg www.guldenwater.nl

 

'Hoogste punt' bij renovatie voormalig stationsgebouw bereikt Lokaal nieuws maandag 02 juli 2018

'Hoogste punt' bij renovatie voormalig stationsgebouw bereikt

Vorige week vierden aannemer du Prie Bouw en Ontwikkeling en eigenaar van het gebouw Open Development de mijlpaal dat de bouw en restauratiewerkzaamheden van het dak van het voormalig stationsgebouw zijn afgerond.

Het voormalig stationsgebouw wordt momenteel gerenoveerd. Vorige week vierden aannemer du Prie Bouw en Ontwikkeling en eigenaar van het voormalig stationsgebouw Open Development de mijlpaal dat de bouw en restauratiewerkzaamheden van het dak van het voormalig stationsgebouw afgerond zijn. De herstelwerkzaamheden van het zinken dak liepen voorspoedig. Binnenkort start du Prie met de 'droge afbouw'. De hoogste daken zijn compleet vernieuwd en kunnen weer 133 jaar (1885 - 2018) mee. Gebruikelijk in de bouwwereld is om het 'hoogste punt' middels pannenbier te vieren; maar het hoogste punt van het monumentale gebouw werd al in 1885 bereikt. De vlaggen werden dan ook symbolisch gehesen.

Pavarotti open in oktober 2018
Het voormalig station krijgt haar publieksfunctie weer terug. De voormalige stationshal wordt een horecagelegenheid (restaurant en wijnbar Pavarotti) met terras in het park Spoorloos. De eerste verdieping van het gebouw wordt getransformeerd tot een drietal loft-kantoorruimten. Het Rijksmonument ligt op een cruciale plek in de stad Delft, direct naast het nieuwe station Delft, grenzend aan park Spoorloos en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en vlakbij de historische binnenstad. Het is de ambitie om het getransformeerde gebouw in de herfst van 2018 haar deuren te laten openen. De kantoren worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 in gebruik genomen.

 

 

 

 

Boren bronnen Guldenwater van start Lokaal nieuws vrijdag 29 juni 2018

Boren bronnen Guldenwater van start

In juli en augustus wordt op veld 3 gestart met het aanbrengen van bronnen voor een aardewarmtesysteem, in voorbereiding op de bouw van Guldenwater.

Maandag 2 juli wordt op veld 3 gestart met het aanbrengen van bronnen voor een aardewarmtesysteem. De werkzaamheden worden verricht in voorbereiding op de bouw van Guldenwater. Het boren van de bronnen duurt ongeveer 8 à 9 weken en levert naar verwachting geen overlast op.

Guldenwater wordt gerealiseerd op de kop van veld 3, grenzend aan de Nieuwe Gracht, de Westlandseweg en het toekomstig Van Leeuwenhoekpark. Het nieuwbouwproject bestaat uit de ontwikkeling van 177 fraaie appartementen en 7 royale parkwoningen.

Werkzaamheden Nieuwe Gracht hervat Lokaal nieuws vrijdag 22 juni 2018

Werkzaamheden Nieuwe Gracht hervat

De aanleg van de Nieuwe Gracht zuid en de watergang in de Industriestraat worden volgende week hervat. In maart werden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd vanwege aangetroffen verontreinigingen.

De aanleg van het zuidelijk deel van de Nieuwe Gracht en de watergang in de Industriestraat worden volgende week hervat. In maart werden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd omdat er onvoorziene verontreiningen waren aangetroffen in het werkgebied. Inmiddels is de verontreinigde grond ontgraven en afgevoerd.

Nieuwe planning
In de week van 25 juni worden de werkzaamheden aan de kademuur van de Nieuwe Gracht hervat.. Vanaf 2 t/m 13 juli worden de damwanden van de kademuur in de Industriestraat aangebracht. Hoewel de aannemer de overlast tot een minimum probeert te beperken, kan vooral het aanbrengen van de damwanden gepaard gaan met enige geluidshinder en trillingsoverlast. De actuele planning is als volgt:

Juni t/m juli 2018 – Intrillen van damwanden voor de Nieuwe Gracht en heien van buispalen achter de damwanden. Dit kan gepaard gaan met geluidshinder en trillingen.
Augustus t/m september  2018 – Aanbrengen van betonbalk op damwand.
Oktober t/m november 2018  – Aanbrengen metselwerkschorten d.m.v. een kraan.
December 2018  –  Ontgraven Nieuwe Gracht Zuid met verbinding van Westlandseweg tot Engelsestraat.

Overige werkzaamheden veld 8
Op dit moment wordt gewerkt aan het vervangen van de riolering in de Nijverheidsstraat en Fabriekstraat. Daarom zijn de Fabrieksstraat en de Nijverheidsstraat gedeeltelijk afgesloten. Tevens wordt in de komende weken door Stedin het oude transformatorhuisje gesloopt. Ook dit kan gepaard gaan met enige geluidsoverlast. De werkzaamheden naast het parkeerterrein van de Aldi worden volgende week afgerond.

Lees hier meer over de werkzaamheden van veld 8

Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen zoekt nog leden Lokaal nieuws dinsdag 19 juni 2018

Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen zoekt nog leden

Naast de projecten Antoni en Guldenwater, vlakbij het station, realiseert Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen een kleinschalig appartementengebouw. De bouwgroep zoekt nog leden.

Tussen de projecten Antoni en Guldenwater, vlakbij het station en aan de Nieuwe Gracht, realiseert Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen een kleinschalig appartementengebouw. De bouwgroep zoekt nog leden.

De bouwgroep heeft een optie kunnen nemen op een prachtige kavel van circa 17 meter breed. Een ideale plek voor ruime en zon-georiënteerde appartementen. De grootte en indeling van de appartementen zijn uiteraard volledig individueel invulbaar. Er is plaats voor circa 8-12 appartementen. De bouwgroep biedt de mogelijkheid 'voor combinaties van wonen en werken'.

Sluit je aan!
De bouwgroep krijgt deskundige begeleiding van architect Sophie Valla en procesbegeleider Maikel Gielens. Nieuwsgierig? Interesse? Neem dan contact op met Maikel Gielens voor meer informatie: e-mail: m.gielens@live.nl of tel.: 06-5366 6132.

 

 

 

Ruim 400 mensen bezoeken 'Dag van de bouw' Lokaal nieuws maandag 11 juni 2018

Ruim 400 mensen bezoeken 'Dag van de bouw'

Op zaterdag 2 juni was de 'Dag van de bouw'. Op deze dag openden het voormalige stationsgebouw en het nieuwbouwproject van ERA Contour op veld 5 hun deuren voor het grote publiek. Zo'n 400 mensen bezochten deze 2 bijzondere projecten in Nieuw Delft.        

Op de 'Dag van de bouw' op 2 juni jl. openden het voormalige stationsgebouw en het nieuwbouwproject van ERA Contour op veld 5 hun deuren voor het grote publiek. Beide ontwikkelingen vinden plaats in Nieuw Delft. Zo'n 400 mensen kwamen erop af.

Onder indruk
Zo vaak is het niet mogelijk om een kijkje te nemen binnen de hekken van een bouwplaats of in een gebouw dat gerenoveerd wordt. De 400 bezoekers waren dan ook erg onder de indruk van de werkzaamheden die werden verricht aan het voormalige stationsgebouw en voor het nieuwbouwproject op veld 5. 

Op de Dag van de bouw lieten medewerkers van Du Prie hun werkzaamheden in het voormalige stationsgebouw (naast het nieuwe station) op de begane grond zien en vertellen meer over de gaande renovatie aan bezoekers. Op de bouwplaats van veld 5 (tussen de Groene Haven en Ireneboulevard) werden bezoekers rondgeleid over de bouwplaats van ERA Contour. Ze kregen een presentatie over alle werkzaamheden tot nu toe én ze konden met eigen ogen aanschouwen hoe grondwerker Den Breejen gps-gestuurde graafwerkzaamheden uitvoerde. 

 

Een impressie van de renovatie van het voormalige stationsgebouw op de begane grond.

 

  

OBS ondertekent overeenkomsten met Ballast Nedam Development en BPD Lokaal nieuws donderdag 07 juni 2018

OBS ondertekent overeenkomsten met Ballast Nedam Development en BPD

Gisteren ondertekende OBS overeenkomsten met Ballast Nedam Development en BPD tijdens de vastgoedbeurs PROVADA. Beide ontwikkelingen vormen een mooie aanvulling op het huidige aanbod in Nieuw Delft.          

Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) ondertekende gisteren overeenkomsten met Ballast Nedam Development en BPD tijdens de vastgoedbeurs PROVADA. Beide ontwikkelingen vormen een mooie aanvulling op het huidige aanbod in Nieuw Delft.    

OBS en Ballast Nedam Development ondertekenden gisteren een koop- en realisatieovereenkomst voor Guldenwater. Met de ondertekening kan nu gestart worden met de ontwikkeling van 177 fraaie appartementen en 7 royale parkwoningen, gelegen in het Van Leeuwenhoekkwartier aan de Ireneboulevard, het Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

Ballast Nedam Development partner eerste uur
Wethouder gemeente Delft Raimond de Prez: “Ballast Nedam Development is onze partner van het eerste uur in Nieuw Delft en realiseert een derde deel van Nieuw Delft. Zij ziet haar lange adem beloond en neemt met Guldenwater direct het grootste project in Nieuw Delft in aanbouw.”

CEO Ballast Nedam Development Kerem Günaydin: “De woningen komen op een toplocatie. Dichtbij de historische binnenstad en het station. De woningen worden standaard gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd. Woningen die dus helemaal van deze tijd zijn en passen binnen de duurzaamheidsambities van Nieuw Delft. Al eerder startten we met project Floris in de Coendersbuurt waar wij 9 royale herenhuizen aan de Graaf Floriskade realiseren.”

BPD en OBS ondertekenen reserveringsovereenkomst  
BPD en OBS ondertekenden gisteren een reserveringsovereenkomst voor veld 10.2 in de Abtswoudse Hof. De Abtswoudse Hof is het derde deelgebied in Nieuw Delft naast de Coendersbuurt en Het Van Leeuwenhoekkwartier.

Wethouder Raimond de Prez van de gemeente Delft: “Met deze ondertekening wordt de planuitwerking gestart voor een community building voor stadsgezinnen: een mooie aanvulling op de diversiteit aan woonconcepten in Delft. Als onderneming met een belangrijke Delftse regiovestiging draagt BPD met een tweetal bijzondere initiatieven - PoortMeesters (tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht) en op veld 10.2 - serieus bij aan de ontwikkeling van Nieuw Delft.”

Flexibel in te richten appartementen  
Ontwikkelingsmanager Wicher Mol BPD: “De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen. Daarmee is het community building voor gezinnen op de toekomst gericht: binnen de eigen woning kun je doorstromen naar een volgende levensfase.”
“Tegelijkertijd kunnen kinderen er veilig buitenspelen op de besloten speelplekken binnen in het complex, of in de voetbalkooi boven op het dak. Een glijbaan over twee verdiepingen verbindt de verschillende niveaus, waar ook ouders elkaar ontmoeten, eindigt Mol.”

Meer informatie over de plannen voor veld 10.2 is te vinden op: www.thefamilydelft.nl.

 

Foto: Desirée Schippers
Ondertekening reserveringsovereenkomst BPD en OBS.
Van links naar rechts: Ontwikkelingsmanager BPD Wicher Mol, wethouder gemeente Delft Raimond de Prez en projectdirecteur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft Isidoor Hermans 

Nog 1 appartement beschikbaar op 'kavel VLK Special: Urban Villa’ Lokaal nieuws dinsdag 05 juni 2018

Nog 1 appartement beschikbaar op 'kavel VLK Special: Urban Villa’

Er is nog een hoekappartement op de 1e verdieping beschikbaar op de kavel VLK naast Antoni in Nieuw Delft (op veld 3). Grootte 112m2, prijs € 410.000 v.o.n. incl. 21% BTW.

Op de 'kavel VLK Special: Urban Villa’ realiseert Bouwgroep van Leeuwenhoek een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en een atelier/praktijkwoning. Als bijzonderheid realiseren zij voor gemeenschappelijk gebruik op de hoogste woonlaag een studio met een royaal dakterras. De groep bestaat nu uit acht koppels. Het appartementengebouw ligt op veld 3 naast Antoni in Nieuw Delft. Er is nog een hoekappartement beschikbaar op de eerste verdieping met een woonoppervlakte van 112 m2 (A1) exclusief het balkon 9 m2. Prijs:  € 410.000 v.o.n. incl. 21% BTW.

Klik op de plattegronden van het appartement om te vergroten.

   

Wil je hier wonen? 
Vraag informatie op bij makelaardij Van Daal. mail: info@vandaalmakelaardij.nl of bij één van de leden van onze bouwgroep: hevanhalen@gmail.com. Informatie inwinnen bij de architect? Stuur je mail naar post@studiohuijgens.nl

Start bouw in september 2018
In januari 2017 werd de koop van de kavel definitief en in april 2018 ondertekenden de bouwgroepleden de individuele aanneemovereenkomst met de aannemer Vink Bouw uit Nieuwkoop. In juni 2018 wordt de kavel bouwrijp aan de bouwgroep geleverd en starten de bouwvoorbereidingen op de locatie. Het is dus nú de laatste kans om de groep compleet te maken, zodat u als deelnemer invloed op de uitwerking van uw appartement kunt hebben. De bouw start september 2018 en het gebouw zal zomer 2019 worden opgeleverd. 

Situatietekening Urban Villa kavel
Vrij op naam-prijs (incl. btw) 

 

Meer informatie over bouwgroep
Wil je meer weten over de Zelfbouwgroep van Leeuwenhoek, klik hier dan voor meer achtergrondinformatie over de ligging van de kavel in Nieuw Delft, het gebouw, plattegronden en de bouwgroep. 

Dag van de bouw 2 juni: Voormalig stationsgebouw en ERA Contour openen hun deuren Lokaal nieuws dinsdag 29 mei 2018

Dag van de bouw 2 juni: Voormalig stationsgebouw en ERA Contour openen hun deuren

Op zaterdag 2 juni is de 'Dag van de bouw'. Op deze dag openen het voormalige stationsgebouw en het nieuwbouwproject van ERA Contour op veld 5 (tussen de Groene Haven en Ireneboulevard) hun deuren voor het grote publiek.      

Op zaterdag 2 juni is de ‘Dag van de Bouw’. Ook twee partners in de Spoorzone openen hun deuren op deze dag: Du Prie bouw & ontwikkeling b.v. renoveert momenteel het voormalige stationsgebouw aan het Stationsplein en Era Contour geeft een inkijkje in wat zij realiseert op veld 5, liggend tussen de Groene Haven en de Ireneboulevard.  

Blik werpen in voormalig stationsgebouw
Ben je ook zo nieuwsgierig hoe het voormalige stationsgebouw wordt? Kom dan zaterdag het Rijksmonument van binnen bekijken. Medewerkers van Du Prie laten dan hun werkzaamheden op de begane grond zien en vertellen meer over de renovatie. De eerste verdieping blijft helaas nog ‘verborgen’ voor het grote publiek. U kunt zaterdag het voormalige stationsgebouw ‘vrij inlopen’ tussen 09.30 en 12.00 uur. De ingang bevindt zich aan het Stationsplein. Bezoekers wordt aangeraden om ‘vlak en dicht schoeisel’ te dragen.

Het voormalige stationsgebouw krijgt haar publieksfunctie weer terug. De oude stationshal wordt een horecagelegenheid (restaurant en wijnbar Pavarotti) met terras in het park Spoorloos. De eerste verdieping van het gebouw wordt getransformeerd tot een drietal loft-kantoorruimten. Sinds 1 maart 2017 heeft het voormalige stationsgebouw een nieuwe eigenaar: Open Development. Het is de ambitie om het getransformeerde gebouw in de zomer/herfst van 2018 haar deuren te laten openen. De kantoren worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 in gebruik genomen.

Rondlopen op bouwplaats van nieuwbouwproject ERA Contour 
ERA Contour bouwt op veld 5 aan een bijzondere plek voor internationale kenniswerkers. Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, de Ireneboulevard en de Groene Haven worden drie gebouwen rondom een binnenplein gerealiseerd. In de gebouwen bevinden zich 130 huurappartementen en commerciële ruimten. Onder het plan wordt een stallingsgarage gerealiseerd. Eind 2017 zijn de voorbereidende bouwwerkzaamheden gestart en naar verwachting wordt het project aan het begin van 2020 opgeleverd.

Tijdens de Dag van de bouw geven medewerkers van ERA Contour rondleidingen en vertellen zij meer over hun werk. De bouwplaats is 'vrij' te bezoeken tussen 09.30 en 12.00 uur. Als je bij aankomst je meldt bij de medewerkers van ERA Contour, laten zij je zien welke gebieden veilig te betreden zijn. De ingang van de bouwplaats vind je ter hoogte van de Nieuwe Gracht 2. Bezoekers wordt aangeraden om ‘vlak en dicht schoeisel’ te dragen.

Dag van de bouw
Op zaterdag 2 juni is de ‘Dag van de Bouw’. Een dag waarop je in Nederland op diverse locaties kunt rondlopen op een bouwplaats, je ziet constructies van bouwprojecten, je wordt meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject, je hoort de aannemers vertellen over hun werk, je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

 

 

 

 

Fase II Superlofts uitverkocht Lokaal nieuws maandag 28 mei 2018

Fase II Superlofts uitverkocht

Fase I van de Superlofts werd al eerder succesvol verkocht. En nu dus ook fase II van de Superlofts.  

Het gaat goed met de verkoop van appartementen, woningen en zelfbouwkavels in Nieuw Delft.

Fase I van de Superlofts werd al eerder succesvol verkocht en daarom startte coöperatie Superlofts (een samenwerking tussen Marc Koehler Architects en Stebru Verkoop) met fase II: de verkoop van vijf ruime appartementen en één Delfts Herenhuis. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. De bouw van de Superlofts startte op 22 maart 2018.  

Voor meer informatie: www.superloftsdelft.nl

Verkoop antoni gestart! Lokaal nieuws donderdag 24 mei 2018

Verkoop antoni gestart!

De verkoop van de 28 compacte en gezellige studio's en 11 riante appartemetnen én uniek penthouse in Antoni te Delft is gestart! U kunt zich nú inschrijven voor één van deze unieke woningen in een gebouw waar de ontmoeting tussen mens en techniek centraal staat.

De studio’s zijn gezellige, compacte woningen met een woonoppervlakte van circa 25 tot 50 m² met een uitzicht op het park of binnentuin. Alle studio’s worden ‘Start Smart’ aangeboden en zijn inclusief sanitair, tegelwerk, keuken, wand- en vloerafwerking in uw eigen stijl. 

Naast studio’s, biedt Antoni ook riant wonen in een moderne en lichte appartementen en uniek penthouse. De appartementen, vanaf circa 170 m² tot 275 m², zijn gelegen op de vier bovenste verdiepingen in Antoni en hebben balkons en dakterrassen met een inspirerend uitzicht over Delft. U kunt de appartementen naar eigen wens indelen. Op deze manier wordt uw nieuwe thuis helemaal op maat gebouwd.

Luxe loftwoningen Antoni 22 mei in de verkoop Lokaal nieuws donderdag 17 mei 2018

Luxe loftwoningen Antoni 22 mei in de verkoop

Op dinsdag 22 mei start de verkoop van de luxe loftwoningen in Antoni. Voor meer informatie kunt u vanaf 19.00 uur terecht in Het Rieten Dak in Delft.   

Op 14 mei gingen de studio's in Antoni in de verkoop. Nu volgen de luxe loftwoningen in Antoni. De loftwoningen, vanaf circa 170 m² tot 275 m², zijn gelegen op de vier bovenste verdiepingen in Antoni en hebben balkons, dakterrassen en/of loggia’s met een inspirerend uitzicht over Delft. U kunt de loftwoningen naar eigen wens indelen. Op deze manier wordt uw nieuwe thuis helemaal op maat gebouwd.

Start verkoop loftwoningen Antoni
Datum: Dinsdag 22 mei 2018
Tijdstip: Van 19.00 tot 21.00 uur, presentatie architect 19.30 uur
Locatie: Het Rieten Dak, Middelweg 3, 2616 LV Delft

Gebouw Antoni
Antoni ligt centraal in Delft in het toekomstige van Leeuwenhoekkwartier. Het wordt een dynamisch, multifunctioneel gebouw waar wonen samen komt met ontmoeten, leren, verblijven en genieten. De verbinding tussen mensen en de nieuwste innovaties en ideeën op het gebied van duurzaam design staan centraal in dit gebouw. Er is keus uit verschillende woningtypes: studio's en loftwoningen.

Meer informatie over het aanbod in Antoni vindt u op de projectwebsite: www.woneninantoni.nl

Zaterdag 19 mei: Pinkster Jazz op Stationsplein Lokaal nieuws maandag 14 mei 2018

Zaterdag 19 mei: Pinkster Jazz op Stationsplein

In en rond de Spoorzone is aan alles te merken dat het gebied steeds meer 'klaar' is en ingezet kan worden voor leuke initiatieven. Zo is er op zaterdag 19 mei voor de eerste keer Pinkster Jazz op het Stationsplein.    

Op zaterdag 19 mei is er voor de eerste keer Pinkster Jazz op het Stationsplein. Jazzfanaat Bram Stoeken (helemaal links op de foto) is de drijvende kracht achter dit initiatief. In en rond de Spoorzone is aan alles te merken dat het gebied steeds meer 'klaar' is en er ruimte komt voor leuke initiatieven. Op zaterdag 28 april werd het 'pluk-een-tulp-evenement' georganiseerd op het grote veld  bij de noord-uitgang van het station waar ruim 2000 bezoekers op afkwamen. En nu dus deze zaterdag Pinkster Jazz op het Stationsplein.    

'Mister Delft Jazz' Bram Stoeken: "Pinkster Jazz kan het begin zijn van mooie dingen. Het is wat mij betreft niet alleen een soort verlengstuk van Delft Jazz, maar een verbindend muziekfeest tussen de binnenstad en Delft Zuid. Ik ben ontzettend trots dat ik hier van de gemeente toestemming voor heb gekregen."

Programma Pinkster Jazz
Voor meer informatie over het programma van Pinkster Jazz raadpleeg de website.  

Foto: Fred Leeflang

 

START VERKOOP APPARTEMENTEN ANTONI Lokaal nieuws dinsdag 08 mei 2018

START VERKOOP APPARTEMENTEN ANTONI

Riant wonen in een moderne en lichte appartementen en uniek penthouse in het hartje van Delft? Dat kan straks in één van de 11 luxe appartementen in Antoni! De verkoop start namelijk op dinsdag 22 mei om 19.00 uur bij de sfeervolle locatie 'Het Rieten Dak' in Delft. 

U kunt nu alvast uw voorkeur voor bouwnummer(s) aangeven via de website, dan wordt u indien gewenst tijdens de start verkoop persoonlijk geïnformeerd over deze woningen. 

Stijlvol wonen naast het centraal station van Delft!
De appartementen, vanaf circa 170 m² tot 275 m², zijn gelegen op de vier bovenste verdiepingen in Antoni en hebben balkons en/of dakterrassen met een inspirerend uitzicht over Delft. U kunt de appartementen naar eigen wens indelen. Op deze manier wordt uw nieuwe thuis helemaal op maat gebouwd.

Start verkoop appartementen Antoni
Dinsdag 22 mei 2018
Van 19.00 tot 21.00 uur
Presentatie architect 19.30 uur

Het Rieten Dak in Delft
Middelweg 3, 2616 LV Delft 

Het Rieten Dak is met de auto goed bereikbaar. Gebruik voor uw navigatie het adres Tweemolentjeskade 82 in Delft. Vanaf daar volgt u de weg rechtdoor, u kunt parkeren op P2.

Wij ontmoeten u graag op 22 mei aanstaande.

 

Studio's en lofts in Antoni in verkoop Lokaal nieuws dinsdag 08 mei 2018

Studio's en lofts in Antoni in verkoop

Vanaf maandag 14 mei aanstaande start de verkoop van compacte studio's en en op 22 mei gaan de luxe loftwoningen in de verkoop.

Antoni ligt centraal in Delft in het toekomstige van Leeuwenhoekkwartier. Het wordt een dynamisch, multifunctioneel gebouw waar wonen samen komt met ontmoeten, leren, verblijven en genieten. De verbinding tussen mensen en de nieuwste innovaties en ideeën op het gebied van duurzaam design staan centraal in dit gebouw. Er is keus uit verschillende woningtypes: studio's en loftwoningen.

Studio's

De studio’s zijn gezellige, compacte appartementen met een woonoppervlakte van circa 25 tot 50 m² met uitzicht op het park of binnentuin. Alle studio’s worden ‘Start Smart’ aangeboden en zijn inclusief sanitair, tegelwerk, keuken, wand- en vloerafwerking in uw eigen stijl.

Start verkoop studio’s Antoni
Maandag 14 mei 2018
Van 17.30 tot 19.30 uur
Presentatie architect 18.00 uur

Westcord Hotel
Olof Palmestraat 2, 2616 LM Delft

Loftwoningen

De loftwoningen, vanaf circa 170 m² tot 275 m², zijn gelegen op de vier bovenste verdiepingen in Antoni en hebben balkons, dakterrassen en/of loggia’s met een inspirerend uitzicht over Delft. U kunt de loftwoningen naar eigen wens indelen. Op deze manier wordt uw nieuwe thuis helemaal op maat gebouwd.

Start verkoop loftwoningen Antoni
Dinsdag 22 mei 2018
Van 19.00 tot 21.00 uur
Presentatie architect 19.30 uur
Het Rieten Dak in Delft
Middelweg 3, 2616 LV Delft

Meer informatie over het aanbod in Antoni vindt u op de projectwebsite: www.woneninantoni.nl

START VERKOOP STUDIO'S ANTONI Lokaal nieuws donderdag 03 mei 2018

START VERKOOP STUDIO'S ANTONI

We hebben dan goed nieuws, want binnenkort start de verkoop de 28 fantastische duurzame studio’s in Antoni! De verkoop start op maandag 14 mei om 17.30 uur bij het Westcord Hotel in Delft. U kunt nu alvast uw voorkeur voor bouwnummer(s) uiten via de website!

De Studio’s
De studio’s zijn gezellige, compacte appartementen met een woonoppervlakte van circa 25 tot 50 m² met een uitzicht op het park of binnentuin. Alle studio’s worden ‘Start Smart’ aangeboden en zijn inclusief sanitair, tegelwerk, keuken, wand- en vloerafwerking in uw eigen stijl. Wenst u meer informatie over het ‘Smart Start’ concept? Klik dan hier.

Hoe geef ik mijn voorkeur voor bouwnummer(s) aan?
Log in met de bij u bekende gegevens en vul uw voorkeur in onder de tab 'mijn woning'. Klik hier om meer informatie te vinden over de studio’s. Door met de muis op één van de appartementen te klikken vindt u meer informatie over prijzen, oppervlaktes, ligging etc. Verken daarnaast de indeling en ruimte van de appartementen door de plattegronden te bekijken, deze zijn ook te downloaden onder het kopje 'downloads'.

Start verkoop studio’s Antoni
Maandag 14 mei 2018
Van 17.30 tot 19.30 uur
Presentatie architect 18.00 uur

Westcord Hotel 
Olof Palmestraat 2, 2616 LM Delft

Historische onderdelen stoomtramstation terug naar Scheveningen Lokaal nieuws donderdag 03 mei 2018

Historische onderdelen stoomtramstation terug naar Scheveningen

Vijf historische spanten gaan in de toekomst terug van Delft naar Den Haag. De bedrijfshal waar de spanten in zijn gebruikt maakt plaats voor de herontwikkeling van het spoorzonegebied.

Vijf spanten van het oude stoomtramstation in Scheveningen komen terug naar Den Haag. De spanten werden na de schade die het leed tijdens de Tweede Wereldoorlog hergebruikt in een bedrijfshal in Delft. Omdat dit gebouw in de toekomst plaats gaat maken voor herontwikkeling, heeft Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft met gemeente Den Haag afgesproken dat de spanten terug kunnen naar hun plaats van oorsprong.

Het stoomtramstation in Scheveningen werd gebouwd in 1897, als onderdeel van de allereerste stoomtramlijn van Nederland. Deze vervoerde passagiers tussen Scheveningen en het toenmalige station op de plek van het huidige Den Haag Centraal. De sierlijke, ijzeren spanten vormden de draagconstructie voor de perronkap van het Scheveningse station. Nadat het tramstation zware oorlogsschade leed tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gesloopt. 

Tweede bestemming in Delft
Enkele jaren later – in 1953 – doken de spanten op in Delft. De heer L. Haring liet aan de Abtswoudseweg een bedrijfshal bouwen voor zijn bedrijf in lasbenodigdheden. ‘Daarbij werden vijf van de oude ijzeren spanten gebruikt die naar verluid afkomstig waren van het gesloopte ‘tramstation van Scheveningen’’, zo valt te lezen in de bouwhistorische notitie die Gemeente Delft hierover schreef. Waarschijnlijk heeft een sloper de spanten van het station aangekocht en te koop aangeboden, waarna ze in Delft terecht zijn gekomen.

Historische waarde
Chris Dieke, adviseur monumentenzorg van Gemeente Delft: “De spanten zijn van grote historische waarde. Niet alleen vanwege de bijzondere vorm, het materiaalgebruik en de constructiewijze, maar ook omdat ze een tastbare herinnering vormen aan het railverleden van Den Haag.”

Terugkeer naar Den Haag
De voormalige Haring-loods, die tegenwoordig HiTechCentreDelft huisvest, maakt over enkele jaren plaats voor herontwikkeling rond het spoorzonegebied. Hier verrijst het nieuwe stadsdeel Nieuw Delft, met onder meer een stadspark, ruim 1.000 woningen en nieuwe voorzieningen. Isidoor Hermans, directeur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft: “Het is fantastisch dat wanneer de loods wordt afgebroken, de spanten een nieuwe functie kunnen krijgen in Den Haag. Zo is de cirkel weer rond.”

De Haagse wethouder Karsten Klein is blij dat de spanten weer ‘thuiskomen’. ”Het is historisch erfgoed en daar moeten we zuinig op zijn. We gaan met de Scheveningers in gesprek om te bekijken hoe we de spanten het beste kunnen gebruiken. Zij hebben daar zonder enige twijfel ideeën over. Het lijkt me dat we ze ergens in de openbare ruimte in Scheveningen gebruikt gaan worden, zodat ze voor een ieder te zien zijn”.

Foto: Het Scheveningse stoomtramstation, ca. 1880 (C.P. Wollrabe sr. - Collectie Haags Gemeentearchief -503851)

Eerste voorbereidende werkzaamheden terrein House of Delft Lokaal nieuws woensdag 02 mei 2018

Eerste voorbereidende werkzaamheden terrein House of Delft

Binnenkort vinden de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van House of Delft, aan de noordkant van station Delft. In de week van 14 mei wordt het toekomstige bouwterrein gesondeerd.

Binnenkort vinden de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van House of Delft, aan de noordkant van station Delft. In de week van 14 mei wordt het toekomstige bouwterrein ‘gesondeerd’.

Tijdens de werkzaamheden rijdt een sondeerwagen over het terrein, die op verschillende plekken een sondeerstaaf diep de grond in drukt. Op die manier wordt de gesteldheid van de bodemlagen gemeten. Deze informatie is nodig om te bepalen hoe bijvoorbeeld de fundering van het gebouw eruit moet zien. De werkzaamheden duren naar verwachting een week.

Na het sonderen blijft het nog even rustig op het bouwterrein. De meetgegevens gaan mee naar de tekentafel, waarna de bouw van House of Delft in de eerste helft van 2019 staat gepland. Voorafgaand aan de bouw wordt nog wel archeologisch onderzoek gedaan op het terrein. Dit vindt naar verwachting plaats tegen het einde van 2018.

House of Delft
House of Delft wordt gerealiseerd op de kop van Nieuw Delft, op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Voor bezoekers die met de trein arriveren wordt House of Delft straks de eerste ontmoeting met de stad en met de talenten van vandaag. Het gebouw krijgt een breed aanbod met onder meer ateliers, werkruimtes voor start-ups en andere innovatieve bedrijven, huisvesting en bijzondere horeca. House of Delft is ontworpen door oud-rijksbouwmeester Frits van Dongen en zijn partner Patrick Koschuch. 

Antoni start verkoop studio's op 14 mei Lokaal nieuws maandag 30 april 2018

Antoni start verkoop studio's op 14 mei

Op maandag 14 mei start Antoni de verkoop van 28 studio's. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst tussen 19.30 en 21.30 uur in het WestCord Hotel in Delft. De 11 loftwoningen volgen ruim een week later.

Op 14 mei a.s. start Antoni de verkoop van 28 compacte studio's. De 11 royale loftwoningen volgen ruim een week later. De start verkoop vindt plaats tussen 19.30 en 21.30 uur in het WestCord Hotel, Olof Palmestraat 2, 2616 LM Delft.

De studio’s zijn gezellige, compacte woningen met een woonoppervlakte van circa 25 tot 50 m², met uitzicht op het park of op de binnenhof. De ruimte is slim ingedeeld, zodat iedere vierkante meter efficiënt wordt gebruikt. De studio’s zijn afgebouwd met sanitair, tegelwerk, keuken, wand- en vloerafwerking in uw eigen stijl!. Kijk voor meer informatie op www.woneninantoni.nl

Antoni: verbindt mensen, kennis en techniek
Antoni is een multifunctioneel gebouw met een openbaar en collectief karakter en komt te liggen tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, op de hoek van het busplein bij station Delft.

In Antoni komen een ontmoetingsruimte, een restaurant, flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven en een parkeervoorziening. De Living Lobby in Antoni functioneert 24/7 als het hart van het gebouw en ontmoetingsplek in de buurt. De verdiepingen daarboven bieden ruimte aan een hotel, 28 studio’s en 11 loftwoningen. Onder het gebouw komt een openbare fietsenstalling voor 2.400 fietsen. Hiermee komen er in het stationsgebied ruim 10.000 stallingsplaatsen.

Start verkoop
Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de start van de verkoop in het WestCord Hotel in Delft, op maandag 14 mei tussen 19.30 tot 21.30 uur. Die avond kunt u meer informatie krijgen over de details. De verkoop is in handen van ..............

De bouw van Antoni is recent gestart. Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf - Vink Bouw Nieuwkoop, in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) en de gemeente Delft. Maatschap Amory+Jurriëns is verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement. Antoni wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

 

Ruim 2.000 bezoekers voor tulpenplukdag Lokaal nieuws maandag 30 april 2018

Ruim 2.000 bezoekers voor tulpenplukdag

Afgelopen weekend was het zover: ruim 2.000 mensen plukten een bosje tulpen op het bloemenveld van DelftBloeit.

Al een aantal weken genieten vele Delftenaren en bezoekers van Delft ervan: het prachtige tulpenveld bij station Delft. Afgelopen zaterdag was het zover en mocht iedereen voor €1 een bosje tulpen komen plukken. Ruim 2.000 mensen hebben een tulpentas gevuld.

Het bloemenveld werd aangelegd door Stichting DelftBloeit, op grond die beschikbaar werd gesteld door Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Binnenkort starten hier de voorbereidende werkzaamheden voor House of Delft, maar tot die tijd kon de plek veranderd worden in een tijdelijk tulpenveld. In december 2017 gingen er 125.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Begin april staken de eerste tulpen hun kopjes boven de grond uit. Door het warme weer stond een week later het hele veld vol en 2 weken later waren de eerste tulpen alweer uitgebloeid. Gelukkig stond er nog genoeg moois tussen om te kunnen plukken.

Om 11.00 uur opende wethouder Aletta Hekker het plukveld door een eerste bosje te plukken, begeleid door een Delftse variant op het lied “Tulpen uit Amsterdam”. Ondertussen stonden er al honderden mensen te trappelen om ook het veld op te mogen. Al snel waren de allermooiste tulpen weg, maar ook daarna bleven de bezoekers toestromen. Zelfs ruim na de geplande eindtijd bleven mensen komen, al werd het wel zoeken naar een mooie bos! ’s Avonds werd het veld omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop en draaide de Nederlandse film ‘Tulipani’.

En nu? Stichting DelftBloeit gaat op zoek naar een ander tijdelijk braakliggend veld om te vergroenen en verbloemen. De dagopbrengst van dit evenement komt hierbij goed van pas. Komt u volgende keer weer langs? Houd DelftBloeit in de gaten via social media of www.delftbloeit.nl!
 

Buren veld 2.3 maken kennis Lokaal nieuws woensdag 25 april 2018

Buren veld 2.3 maken kennis

Op 14 maart 2018 namen optant kavelkopers een optie op een zelfbouwkavel op veld 2.3. Gisteren maakten de toekomstige buren voor het eerst kennis met elkaar op het stadskantoor.  

Op de KavelKiesDag op 14 maart 2018 koos iedere aspirant koper op volgorde van lotnummer zijn favoriete kavel. Op diezelfde dag werden alle kavels (11 in totaal) nog in optie genomen. Gisterenavond maakten de circa 20 aanwezige optiehouders, die straks buren van elkaar worden, voor het eerst kennis met elkaar op het stadskantoor.    

Elf bijzondere verhalen
Ruud de Graaf (projectmanager Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft) opende de avond met een toelichting op het programma en gaf snel het woord aan de toekomstige buren.

De optiehouders vertelden kort over wie zij zijn, wat zij doen, wat hen drijft om een zelfbouwkavel te kopen én waarom juist op deze locatie en wie uiteindelijk op de kavel komt of komen te wonen. Ze lieten voorzichtig hun eerste ontwerpen zien en vertelden meer over materiaalkeuzes en toekomstige functies in hun droomwoning.

Elf unieke verhalen over de wens om een modern huis, een 'Kruikhuis' en een in de stijl  van café brasserie Huszár / Bacinol 2 (Delft) te bouwen. Van het graag hebben van een 'voetbalveld in huis' tot het hebben van een woonkamer op de eerste etage zodat er straks optimaal genoten kan worden van het Van Leeuwenhoekpark. Van het maken van een puntdak omdat 'je daar zo romantisch onder kan slapen' tot het creëren van een daktuin op de eerste etage op de doorgetrokken begane grond. Over het verlangen van het hebben van een ruim dakterras met tropische bomen tot het plaatsen van een bankje op de Delftse Stoep. 

Vervolg zelfbouwproces en kwaliteit bewaken
Ruud de Graaf vervolgde de avond en gaf een doorkijkje naar de komende periode in het zelfbouwproces voor de aanwezigen. Supervisor Jaap van den Bout (plan Palmbout) en stadsbouwmeester Delft Iris Thewessen vertelden dat zij samen de 'kwaliteit van de zelfbouwwoningen op veld 2.3 zullen bewaken'. Jaap en Iris lieten vervolgens inspiratiebeelden zien van zelfbouw in de Coendersbuurt en op veld 3 in Nieuw Delft. Over wat mogelijk is en wat niet. De avond werd afgesloten met het beantwoorden van vragen van de optienemers en het benoemen van leden voor een werkgroep voor de 'parkeeroplossing in samenwerking met Ballast Nedam'.

Planning
Begin juni dienen alle kavelkopers hun optie om te zetten naar een definitieve koopovereenkomst. Daarnaast volgen voor deze groep zelfbouwers nog bijeenkomsten op korte termijn over onder meer 1) Artikel 19 Prorail, 2) vergunningen en 3) zelfbouwhuizen bekijken in Nieuw Delft. In augustus 2019 worden de kavels op veld 2.3 'geleverd'. De zelfbouwers kunnen met bouwen starten en hun droomwoningen hopelijk ergens in 2020 betreden. 

 

Start 'boren heipalen' op veld 5 Lokaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Start 'boren heipalen' op veld 5

Op veld 5 is gestart met het boren van de heipalen. Dit geeft nagenoeg geen geluids- en trillingshinder. De werkzaamheden duren tot eind mei / begin juni 2018.  

Eind vorig jaar is ERA Contour gestart met de werkzaamheden op veld 5 in Nieuw Delft. Komende weken worden de heipalen in de grond geboord. Dit geeft nagenoeg geen geluids- en trillingshinder in vergelijking met het 'heien van palen'. De werkzaamheden duren tot eind mei / begin juni 2018. Na het aanbrengen van de heipalen wordt de bouwput ontgraven. Deze werkzaamheden duren van eind mei tot circa half juni 2018. Al eerder boorde ERA Contour de warmte-koudebronnen in de grond en bracht de damwanden voor de parkeergarage aan.  

Note: De planning van werkzaamheden is onder voorbehoud. Indien nodig kan van deze planning afgeweken worden.  

Contact
ERA Contour is onderdeel van TBI. Bij vragen, hinder of overlast kunt u contact opnemen met TBI Direct via www.tbidirect.nl of 0900-82 43 473. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Alle meldingen komen dan automatisch bij het uitvoeringsteam op de bouwplaats, waarna u zo snel mogelijk een reactie krijgt. U kunt natuurlijk ook altijd even langslopen bij de uitvoerder van ERA Contour in de bouwkeet. Omdat ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers, kunt u ook een melding maken op de website www.verbeterdebouw.nl. 

Nieuwbouwproject op veld 5
Meer weten over de plannen voor veld 5? Kijk dan op de projectpagina.

Tulpenplukdag en open- luchtbioscoop op 28 april Lokaal nieuws vrijdag 20 april 2018

Tulpenplukdag en open- luchtbioscoop op 28 april

Waar straks House of Delft wordt gebouwd, staat nu een prachtig tulpenveld van Stichting DelftBloeit. En op zaterdag 28 april mag je een eigen bosje komen plukken!

Wil je een bijzonder bosje tulpen? Op zaterdag 28 mei kan je die zelf plukken! Sinds half april staan het tijdelijke tulpenveld van Stichting DelftBloeit in volle bloei, op een veld van Nieuw Delft. Halverwege mei ruimen de tulpen het veld , dus haal ze op en geniet thuis nog even verder!
 
Simon Huiberts, initiatiefnemer van het tulpenveld en oprichter van Stichting DelftBloeit vertelt: “Bij de noord-uitgang van het station lag een groot veld helemaal braak. Zonde om er niks mee te doen, een bloemenveld is toch veel mooier?!” Zo gezegd, zo gedaan. Met steun van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft, Fonds1818, lokale ondernemers, vrijwilligers, Duurzaamheidscentrum De Papaver en leerlingen van de Max Havelaarschool zijn de tulpen in december geplant. Nu is het aan alle bewoners en bezoekers van Delft om ervan te genieten!
 
Plukdag en openluchtbioscoop
Het pluk-evenement is op zaterdag 28 april. Voor één euro krijg je een tulpentasje en mag je je eigen bosje bloemen bij elkaar plukken. De plukdag start met een openingsceremonie om 11.00 uur, daarna kan geplukt worden tot 17.00 uur. ’s Avonds verandert het bollenveld in een openluchtbioscoop en draait de Nederlandse film ‘Tulipani’. 
 
House of Delft
DelftBloeit beheert het tulpenveld tot half mei. Daarna starten op deze plek de voorbereidende werkzaamheden voor House of Delft. Maar wie weet zien we hier toch nog wat bloemen opkomen: DelftBloeit laat het veld namelijk achter met ingezaaide veldbloemen.
 
Meer info
Met de opbrengst van de tulpenplukdag kan DelftBloeit weer nieuwe bollen of bloemen voor een volgend veld kopen. Zo vergroent en verbloemt de stichting de stad continu op plekken die anders braak liggen. Wil je DelftBloeit steunen? Zowel vrijwilligers als financiële steun zijn welkom! Kijk voor meer info en reserveren van filmtickets op: www.delftbloeit.nl.
 

Aanleg Park Spoorloos start in mei Lokaal nieuws woensdag 18 april 2018

Aanleg Park Spoorloos start in mei

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft heeft de opdracht voor de aanleg van Park Spoorloos verleend aan de Koninklijke Ginkel Groep. In mei start de aanleg van het park achter het monumentale stationsgebouw.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft heeft de opdracht voor de aanleg van Park Spoorloos verleend aan de Koninklijke Ginkel Groep. In mei start het hoveniersbedrijf met de aanleg van het park achter het monumentale stationsgebouw. 

Park Spoorloos wordt aangelegd op de plek waar zich vroeger de perrons van station Delft bevonden, tussen de Coenderstraat en het voormalig stationsgebouw. Nu het treinspoor ondergronds is gebracht, wordt deze ruimte veranderd in een groene verblijfsplek voor reizigers, buurtbewoners en andere Delftenaren. Naar verwachting is het park in oktober gereed.

Ontwerp
Het ontwerp is tot stand gekomen in overleg met een aantal betrokken omwonenden. Doordat het park bovenop de verdiepte fietsenstalling bij station Delft wordt gebouwd, komt het iets verhoogd te liggen ten opzichte van de omgeving. Het park – zo’n 3.250 m2 groot – wordt ingericht met een variatie aan bomen, kleurrijke beplanting en zitgelegenheid. Ook krijgt het terras van restaurant en wijnbar Pavarotti er een plek. Deze horecagelegenheid opent later dit jaar haar deuren in het monumentale stationsgebouw.

Gunning
Voor de aanleg van het park schreef Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft een aanbesteding uit. De Koninklijke Ginkel Groep scoorde het best op de gunningscriteria kwaliteit en prijs. De Koninklijke Ginkel Groep is een familiebedrijf dat sinds 1903 actief bezig is met het duurzaam vergroenen van de leefomgeving. 

Regionaal nieuws dinsdag 17 april 2018

Woningmarkt is hysterisch: prijzen stijgen het meest in Den Haag

Whoo, in Den Haag steeg de gemiddelde huizenprijs het meest van heel Nederland! De huizenmarkt is hier aardig hysterisch aan het worden. Er staan weinig huizen te koop en de vraag is hoog.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden