Actueel

Nieuws

Goedkoper hypotheekadvies kan zeker wel! Lokaal nieuws maandag 18 maart 2019

Goedkoper hypotheekadvies kan zeker wel!

Finzie bewijst al ruim twee jaar dat hypotheekadvies een stuk goedkoper kan dan veel grote partijen je willen laten geloven. Door efficiënt te werken, door slimme technieken in te zetten en niet op dure locaties te zitten, kunnen de financieel coaches van Finzie meer mensen helpen in minder tijd. Daardoor rekenen de coaches van Finzie tot soms wel de helft van de gebruikelijke advieskosten.

Waarom veel partijen nog steeds teveel geld vragen

Veel grote partijen vragen nog steeds veel geld voor financieel advies bij het kopen van een huis. Dat komt doordat ze nog dezelfde prijzen hanteren als toen zij nog provisie ontvingen. Ze zijn zo gewend geraakt aan deze prijzen, dat ze niet minder willen vragen. Ondanks dat de hypotheekmarkt enorm aan het veranderen is. Soms adverteren ze met lagere tarieven, maar wanneer je daar aan tafel zit, moet je voor elk extraatje of bijzonder geval bijbetalen. Bijvoorbeeld wanneer je met zijn tweeën een huis koopt of een overlijdensrisicoverzekering erbij wilt. Zo komen deze partijen alsnog op hun gebruikelijke dure tarief uit. Helaas accepteert de consument dit nog vaak en kunnen deze partijen daardoor hoge bedragen blijven vragen. Hier komt gelukkig wel steeds meer verandering in. Consumenten worden mondiger, omdat ze prijzen tegenwoordig makkelijk kunnen vergelijken. Daardoor zien zij steeds vaker dat compleet hypotheekadvies, zoals bij Finzie, veel goedkoper kan.

Online financiële producten versus advies

Consumenten kunnen de meeste financiële producten online afsluiten, zonder de tussenkomst van een adviseur. Dat lijkt in eerste instantie voordelig, maar dat kan heel duur uitpakken als je de verkeerde keuzes maakt. Wanneer consumenten een financieel product kopen, zijn ze vaak toch goedkoper uit als ze een adviseur inschakelen. Een adviseur biedt de zekerheid dat alles klopt en dat je de juiste keuzes maakt. Daarnaast heb je het gemak, dat al het regelwerk voor je uit handen wordt genomen. Een adviseur houdt rekening met jouw wensen en doelen en houdt rekening met toekomstige financiële risico’s. Daardoor kom je met een adviseur minder snel voor dure verrassingen te staan in de toekomst.

Voor vragen, of een afspraak voor een oriënterend gesprek, kan je contact opnemen met: Shariff Roling, Financieel coach en eigenaar van Finzie Delft. Telefoon: 06 82 33 22 44 / 088 766 38 38. E-mail: delft@finzie.nl

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden