Actueel

Nieuws

In de verkoop: luxe appartementen en penthouse in Antoni Lokaal nieuws donderdag 31 januari 2019

In de verkoop: luxe appartementen en penthouse in Antoni

Wil je wonen naast de historische stad van Delft, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, Pavarotti en op de hoek van het busplein bij station Delft? Dan is wonen in gebouw Antoni mogelijk iets voor jou!  

Antoni wordt een uniek gebouw: hier staan wonen, ontmoeten, verbinden, beleven en verblijven centraal. Een ontmoetings- en verblijfsplek pur sang, met een transparante plint die door zijn hoge, glazen gevel uitnodigt tot meedoen, meedenken, aansluiten, binnenkomen. Antoni ligt straks naast de historische stad van Delft, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, Pavarotti en op de hoek van het busplein bij station Delft. 

In Antoni zijn inmiddels alle 28 studio's verkocht. Er zijn nog 10 luxe appartementen en 1 riant penthouse te koop. In Antoni woon je anders dan anders. Je hebt veel keuze in verschillende appartementen qua grootte, maar ook qua indeling. Die kies je namelijk zelf! Tegelijkertijd heb je een mooi balkon, dakterras of daktuin met adembenemend uitzicht over Delft. De koopsom van de appartementen start bij € 875.000 v.o.n. (inclusief twee badkamers en een toilet met tegels en sanitair).

Nieuwsgierig? Voor meer informatie zie www.woneninantoni.nl

  

 

 

 

Bouwgroep Van Leeuwen organiseert informatieavond op 5 februari Lokaal nieuws maandag 28 januari 2019

Bouwgroep Van Leeuwen organiseert informatieavond op 5 februari

Wil je in Nieuw Delft wonen en samen met een bouwgroep je eigen appartement ontwikkelen? De Bouwgroep Van Leeuwen organiseert op dinsdag 5 februari een informatiebijeenkomst om 19.30 uur in Delft.

De Bouwgroep Van Leeuwen organiseert op dinsdag 5 februari een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden die samen met hen een eigen appartement willen ontwikkelen. De bouwgroep biedt een verscheidenheid aan appartementen van 95m2 tot 165m2 (op één niveau of in maisonette-vorm met twee lagen) aan. De prijzen variëren van 380.000 euro tot 650.000 euro. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Het woonblok met circa 9 woningen en een bedrijfsruimte komt te liggen aan de Nieuwe Gracht in het Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft.

Infoavond
De informatiebijeenkomst vindt plaats in Buurthuis de Wending, in de Grote Zaal B (Raamstraat 67, 2613 RW Delft). De bijeenkomst is van 19:30 uur - 21:00 uur.

Op de bijeenkomst vertelt de bouwgroep je meer over alle beschikbare appartementen, het proces en hoe je lid kunt worden van de bouwgroep. U kunt zich telefonisch tel. 06 - 4078 0563 of per e-mail info@sophievalla.nl aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst.

Voor meer informatie over de Bouwgroep Van Leeuwen : zie de websites van Sophie Valla of Nieuw Delft.  

Nog een interessant project: New Delft
Ook van de hand van Sophie Valla: de bouwgroep New Delft. Er is in deze groep nog ruimte voor nieuwe leden. De bouwgroep is voor families, starters en creatieve mensen die graag meer ruimte willen tegen een lage hypotheek. De kavel grenst aan het van Leeuwenhoekpark en het centrum van Delft en ligt dichtbij The Student Hotel en Antoni (op veld 2.3, kavel 1). De bouwgroep biedt grote en kleine appartementen aan waarbij men de indeling van het appartement zelf kan kiezen. Er worden in totaal 6 duurzame appartementen gerealiseerd binnen 5 bouwlagen. Er is een combinatie van woningtypes mogelijk tussen de 70 m2 en 140 m2. Voor alle woningen geldt een terras met uitzicht aan het park.

Voor meer informatie over zelfbouwgroep New Delft
Meer informatie kun je opvragen bij architect Sophie Valla op mail: info@sophievalla.nl of mobiele nummer: 06-40 78 05 63. Of raadpleeg: https://www.sophievalla.nl/go-new-delft

 

Boren bronnen The Student Hotel: voetpad Westsingelgracht verlegd Lokaal nieuws donderdag 03 januari 2019

Boren bronnen The Student Hotel: voetpad Westsingelgracht verlegd

In de week van 7 januari wordt begonnen met het boren van bronnen voor The Student Hotel. Hiervoor wordt een deel van het voetpad langs de Westsingelgracht verlegd.

In de week van 7 januari start Bectro Installatietechniek? met het boren van bronnen voor The Student Hotel. Hiervoor wordt een gedeelte van het voetpad langs de Westsingelgracht tijdelijk verlegd.

Het boren van de bronnen is nodig voor de aanleg van een warmte-koudeopslaginstallatie (WKO-installatie) voor The Student Hotel. Dit is een duurzame manier om warmte en koude voor het gebouw te verwerken en op te slaan.

Werkzaamheden en hinder
De bronnen – die de ondergrondse opslagruimte voor de WKO-voorziening vormen – worden aangebracht onder het voetpad naast The Student Hotel. Daarom wordt een deel van dit voetpad tijdelijk verlegd door middel van loopplaten. Voor een veilige uitvoering wordt het fietspad ter hoogte van de bronnen versmald. De werkzaamheden duren ongeveer tot medio februari en leveren naar verwachting geen verdere hinder op. 

Let op: genoemde planningen e.d. zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Werkzaamheden en bereikbaarheid in de kerstvakantie Lokaal nieuws zondag 23 december 2018

Werkzaamheden en bereikbaarheid in de kerstvakantie

Op de meeste plekken in Nieuw Delft wordt - behalve met de feestdagen - doorgewerkt in de kerstvakantie. Het informatiecentrum is in die periode verminderd bereikbaar.

De kerstboom staat te schitteren in het net geopende Park Spoorloos en de eerste kerstborrels in Pavarotti (in het voormalige stationsgebouw) zijn een feit. De feestdagen  in Nieuw Delft kunnen beginnen! Lees hier meer over de werkzaamheden en onze bereikbaarheid in de kerstperiode.

Op 1e en 2e Kerstdag en rond de jaarwisseling ligt de bouw in Nieuw Delft grotendeels stil. In de rest van de kerstperiode, van 27 december t/m 4 december, wordt op de meeste plekken doorgewerkt, bijvoorbeeld langs de Nieuwe Gracht en aan de Ireneboulevard op veld 5. Er zijn in deze periode geen werkzaamheden gepland die extra hinder opleveren. 

Werkzaamheden in januari
Na de kerstperiode gaan alle bouwwerkzaamheden door zoals gewoonlijk. Vanaf 7 januari starten ook op veld 2 de werkzaamheden: The Student Hotel begint dan met het boren van bronnen voor de warmte-koude-opslag-installatie (WKO-installatie) in voorbereiding op de bouw. Hiervoor wordt een deel van het voetpad Houttuinen - Westsingelgracht tijdelijk verlegd.

Bereikbaarheid informatiecentrum
Heeft u een vraag of opmerking? Daarmee kunt u per e-mail of telefonisch bij ons terecht. Door verminderde bezetting kan het rond de feestdagen (24 december t/m 4 januari) wel langer duren voordat uw vraag wordt beantwoord. Bel bij ernstige calamiteiten of situaties die direct gevaar opleveren 112. 

Contactgegevens Nieuw Delft
E:  delftbouwt@delft.nl
T:  015-260 2611

Namens het hele team van Nieuw Delft: een prachtige Kerst gewenst en een fantastisch 2019!

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' vastgesteld Lokaal nieuws donderdag 13 december 2018

Bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' vastgesteld

Op donderdag 29 november is het bestemmingsplan ‘Nieuw Delft zuidelijke velden’ unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. De documenten liggen vanaf vandaag ter inzage.

Op donderdag 29 november is het bestemmingsplan ‘Nieuw Delft zuidelijke velden’ unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf vandaag ter inzage.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad twee moties aangenomen, namelijk: ‘Alternatieve Wijkontsluiting Delftzicht’ en ‘Fiets en voetganger gelijkwaardig betrekken bij planvorming’. Lees hier meer over de raadsvergadering en de aangenomen moties.

Terinzagelegging en beroep
Het bestemmingsplan ligt vanaf vandaag ter inzage bij het Klant Contact Centrum van gemeente Delft en is te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Naar indieners van zienswijzen is hierover een brief verstuurd. Van 14 december 2018 tot en met 24 januari 2019 januari is het onder voorwaarden mogelijk om in beroep te gaan tegen het raadsbesluit. Meer informatie over het inzien van de stukken bij het KCC en het instellen van een beroep vindt u hier.

Vervolg
Na afloop van de beroepstermijn – op 25 januari 2019 – treedt het bestemmingsplan in werking en vervangt dit het oude bestemmingsplan Spoorzone. Bouwplannen worden vanaf dat moment getoetst aan het nieuwe bestemmingsplan.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Delft via het telefoonnummer 14 015.

Park Spoorloos open voor grote publiek Lokaal nieuws woensdag 12 december 2018

Park Spoorloos open voor grote publiek

Gisteren werd Park Spoorloos achter Pavarotti feestelijk geopend door wethouder Martina Huijsmans,  de Koninklijke Ginkel Groep en bewoners. 

Op de plek waar vroeger de perrons lagen startte het hoveniersbedrijf de Koninklijke Ginkel Groep in mei 2018 met de aanleg van de stationstuin Park Spoorloos achter het oude stationsgebouw. Gisteren werd Park Spoorloos feestelijk geopend door wethouder Martina Huijsmans (gemeente Delft),  Mark Rotteveel (Koninklijke Ginkel Groep) en bewoners. Aanwezigen lieten in de net geplaatste kerstboom in Park Spoorloos hun wensen achter.    

Wethouder Martina Huijsmans: “Park Spoorloos is een prachtige, groene verblijfsplek voor reizigers, buurtbewoners en andere Delftenarengeworden. Wat het park zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen ligt bij het voormalige stationsgebouw op de oude perronhoogte, maar ook op het dak van een fietsenstalling. In het dak zijn ‘lichtkoepels’ verwerkt die overdag daglicht doorlaten naar de fietsenstalling. ‘s Nachts komt er juist door de koepels licht vanuit de fietsenstalling naar boven zodat het park verlichtwordt tezamen met de verlichting onder de luifel van Pavarotti. Daarnaast is het ontwerp tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de bewonersgroep Coenderstraat/Parallelweg, de Kwaliteitskamer, de ontwerpers van het park en de architect van de fietsenstalling.” 

Ontwerp
Het park ligt ten opzichte van de omgeving een stuk hoger én bovenop een fietsenstalling die plaats biedt aan 2.700 fietsen. Het park – zo’n 3.250 m2 groot – is ingericht met een variatie aan bomen, kleurrijke beplanting en zitgelegenheid. Ook krijgt het terras van restaurant en wijnbar Pavarotti er een plek. Deze horecagelegenheid opende op zondag 9 december haar deuren in het monumentale stationsgebouw.

Duurzaam Park Spoorloos 
Mark Rotteveel (projectadviseur Koninklijke Ginkel Groep): “Wij zijn trots dat de Koninklijke Ginkel Groep een bijdrage heeft mogen leveren aan deze parel in Delft. De tuin is schitterend geworden met een grote variatie aan beplanting. Tegelijkertijd is Park Spoorloos duurzaam; de stationstuin draagt bij aan de biodiversiteit, kan 310.000 liter (!) regenwater ‘bufferen’ en koelt de versteende stedelijke omgeving op warme dagen. Park Spoorloos is nu nog niet volgroeid, de komende jaren zullen onze vakmensen van Van der Eijk ervoor zorgen dat deze tuin uitgroeit tot een ware groene oase in het hart van Delft.” 

Q&A: Ontwikkeling van veld 10.2 naast X-Ray Lokaal nieuws woensdag 12 december 2018

Q&A: Ontwikkeling van veld 10.2 naast X-Ray

Deze week is gestart met de kap van 51 bomen voor het bouwrijp maken van veld 10.2, ten oosten van X-Ray. Bekijk hier de Q&A over de ontwikkeling van deze locatie.

Deze week is gestart met de kap van 51 bomen ten behoeve van het bouwrijp maken van veld 10.2, ten oosten van X-Ray. Omwonenden hebben hier vorige week een brief over ontvangen.

Naar aanleiding van aanvullende vragen uit de omgeving over de plannen voor deze locatie en de kap van de bomen is er een 'vraag-en-antwoord'- document opgesteld met meer informatie. Download het document hieronder:

>> Download: Q&A Ontwikkeling veld 10.2

Stand van zaken veld 10
In 2014 werd op veld 10.1 - tussen de Röntgenweg en de zuidelijke tunnelinrit - het gebouw X-Ray opgeleverd, als eerste nieuwbouwproject van Nieuw Delft. Inmiddels is ook het laatste deel van veld beschikbaar gekomen: veld 10.2. Het komende jaar wordt de locatie bouwrijp gemaakt. Op dit moment werkt BPD aan een haalbaarheidsstudie voor het plan The Family Delft op deze plek. 

Beantwoording ingediende vragen planning en ontwerp Van Leeuwenhoekpark Lokaal nieuws dinsdag 11 december 2018

Beantwoording ingediende vragen planning en ontwerp Van Leeuwenhoekpark

Tijdens een bijeenkomst op 6 november zijn ingediende vragen vanuit van de buurt Delftzicht over het Van Leeuwenhoekpark behandeld. Bekijk hier de schriftelijke weergave van de beantwoording.

In september hebben bewoners van de buurt Delftzicht - onderdeel van de meedenk- en werkgroep voor de tijdelijke invulling van een strook langs de Engelsestraat - een vragenlijst ingediend over de planning en het ontwerp van het Van Leeuwenhoekpark.

Projectorganisatie Nieuw Delft heeft de ingediende vragen mondeling beantwoord tijdens een bijeenkomst op dinsdag 6 november 2018. Hiervoor zijn de omwonenden van het zuidelijk deel van het toekomstige park - bewoners van de buurt Delftzicht per brief uitgenodigd. Bekijk hieronder de schriftelijke weergave van de beantwoording:

>> Download:  Schriftelijke beantwoording vragen Van Leeuwenhoekpark

Werkgroep tijdelijke invulling
In 2017 werd duidelijk dat de aanleg van het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark wegens bereikbaarheid van de bouwlocaties niet eerder zal starten dan 2025. Onderzoek naar opties tot versnelde aanleg leverde helaas geen nieuwe inzichten op. Het bleek wel mogelijk om een strook van 11 meter op de plek van het toekomstige Van Leeuwenhoekpark tijdelijk in te richten. Voor de zomer is met bewoners van de buurt Delftzicht een werkgroep gevormd die zich hiermee bezighoudt. Nu de ingediende vragen over het ontwerp en de planning van het Van Leeuwenhoekpark behandeld zijn, wordt dit proces hervat.

Wil je wonen in gebouw VOLT (veld 5)? Schrijf je alvast in! Lokaal nieuws maandag 10 december 2018

Wil je wonen in gebouw VOLT (veld 5)? Schrijf je alvast in!

Amvest heeft vorige week de website hureninvolt.nl gelanceerd. Op deze website kun je inschrijven als belangstellende voor een van de 130 huurwoningen in het gebouw VOLT op veld 5.

Het gebouw VOLT op veld 5 in Nieuw Delft ligt straks aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, De Groene Haven en de Ireneboulevard. Een markante plek vlakbij het station Delft en de historische binnenstad. Amvest heeft vorige week de website www.hureninvolt.nl gelanceerd. Op deze website kun je je alvast inschrijven als belangstellende voor een van de 130 vrije sector huurwoningen in VOLT.

VOLT
Architectenbureau Barcode heeft VOLT ontworpen; een duurzaam energiezuinig gebouw met 130 vrije sector huurappartementen. Het ontwerp bestaat uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek. ERA Contour bouwt momenteel VOLT dat eind 2019-begin 2020 wordt opgeleverd. Amvest wordt dan eigenaar en verhuurder van het hele gebouw inclusief de 130 huurappartementen.

Voor meer informatie: www.hureninvolt.nl

Informatieavond veld 2: met o.a.The Student Hotel en Ballast Nedam Development Lokaal nieuws dinsdag 27 november 2018

Informatieavond veld 2: met o.a.The Student Hotel en Ballast Nedam Development

Op maandag 10 december vindt een informatiebijeenkomst plaats over de plannen voor veld 2. Deze avond komt u alles te weten over het ontwerp en de bouw van The Student Hotel, maar ook over de andere projecten op dit veld.

Onlangs heeft ook The Student Hotel de omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van hun vestiging op een gedeelte van veld 2 (ligging veld: zie afbeelding ommezijde). Daarmee start het eerste bouwproject aan de Westsingelgracht naar verwachting begin 2019.

Op maandag 10 december vindt een informatiebijeenkomst plaats over de plannen voor veld 2. Deze avond komt u alles te weten over het ontwerp en de bouw van The Student Hotel, maar ook over de andere projecten op dit veld. U bent van harte welkom op:

Maandag 10 december 2018, 19.00 – 21.00 uur
Stadskantoor, Stationsplein 1, Delft (ingang via stationshal)

Programma
Tijdens de informatieavond komen onderstaande onderwerpen aan bod. Ook is er uiteraard ruimte voor uw eigen vragen.

• The Student Hotel
Tijdens de informatiebijeenkomst licht The Student Hotel het ontwerp van het gebouw toe en blikt zij vooruit op de bouwplanning.

• Woningen Ballast Nedam Development
Ballast Nedam Development laat haar voorlopige plannen zien voor herenhuizen en een kleinschalig appartementencomplex aan de Westsingelgracht.

• Overige ontwikkelingen veld 2 & Nieuw Delft
Projectorganisatie Nieuw Delft licht de ontwikkelingen op de rest van veld 2 toe, evenals de stand van zaken rond de andere velden van Nieuw Delft (o.a. veld 3, House of Delft).

Aanmelden
De koffie en thee staan vanaf 18.45 uur klaar. We verzoeken u vriendelijk om u uiterlijk donderdag 6 december aan te melden voor de bijeenkomst via delftbouwt@delft.nl, of door te bellen naar 015 260 2611. Vermeld daarbij uw naam, adres en het aantal personen waarmee u komt.

Opnieuw tulpenbollen geplant op veld House of Delft Lokaal nieuws dinsdag 27 november 2018

Opnieuw tulpenbollen geplant op veld House of Delft

Stichting DelftBloeit en De Papaver veranderen het veld van House of Delft nog één keer in een tulpenzee, voordat de bouw in 2019 start. Deze week worden de bollen geplant met hulp van Delftse basisscholen.

Afgelopen voorjaar bloeiden duizenden tulpen op het braakliggende veld ten noorden van station Delft. Het was een initiatief van Delftenaar Simon Huiberts, oprichter van Stichting DelftBloeit. Samen met Duurzaamheidscentrum De Papaver verandert de stichting dit veld nog éénmaal in een tulpenzee, voordat de bouw van House of Delft start. Het planten van de bollen is inmiddels in volle gang.

In totaal gaan er zo’n 90.000 tulpenbollen de grond in. Afgelopen vrijdag is de grote bulk machinaal geplant. Deze week helpen leerlingen van de Max Havelaarschool, de Delftse Montessorischool en de Oostpoortschool de laatste tulpenbollen met de hand te planten. Dit wordt ondersteund door Duurzaamheidscentrum De Papaver, dat natuureducatie in het basisonderwijs in Delft en omgeving verzorgt en stimuleert.

Belangrijke les
De leerlingen genieten van de buitenles. “Veel leuker dan in de klas zitten, lekker bezig zijn in de frisse lucht. Zo is rekenen ook al leuker!” De leerlingen moeten namelijk wel bedenken hoe ze hun 25 bollen het beste verdelen over hun eigen stukje grond. Ook zorgen ze dat ze onthouden waar hun bollen zitten, want in het voorjaar mogen ze hun tulpen komen plukken. “Dat maakt het zo leuk” vertelt één van de leerkrachten. “Zo leren ze in de praktijk hoe planten groeien. In het voorjaar verbinden we hier natuurlessen aan en kunnen ze komen kijken hoe hun eigen tulpjes het doen. Daarnaast is het gewoon belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en zand aan hun handen krijgen. En ze moeten nog rekenen ook. Kortom: een leuk en educatief uitje waar we graag tijd voor maken!”

Een tulpenveld in Delft
Burgemeester Marja van Bijsterveldt stemt hiermee in. “Het is heel belangrijk dat kinderen hier zelf aan mee kunnen werken en straks hun resultaat kunnen zien.” Ook zelf kijkt ze erg uit naar de bloemenzee, die ze vanuit het stadskantoor perfect kan zien. “Ik heb er dit voorjaar zo van genoten, en met mij vele Delftenaren en bezoekers. Dit initiatief van stichting Delftbloeit is echt geweldig. Het zorgt voor een prachtige plek midden in de stad waar iedereen van geniet!”

Tweede keer
Naar verwachting wordt het tulpenveld komende lente tweemaal zo groot als vorig jaar. De nieuwe bollen worden voornamelijk geplant naast het tulpenveld van vorig jaar, op de plek waar deze zomer nog zonnebloemen bloeiden – ook gezaaid door Stichting DelftBloeit. Op het ‘oude’ tulpenveld zitten naar verwachting nog veel tulpenbollen in de grond van vorig jaar. Deze krijgen dus nog een keer de kans uit te groeien tot tulpjes. Dat zal waarschijnlijk in april 2019 zijn, afhankelijk van hoe vroeg of laat de lente invalt.

House of Delft
Op het braakliggende veld start naar verwachting medio 2019 de bouw van House of Delft, onderdeel van het gebied Nieuw Delft. In overleg met House of Delft en de gemeente kon het tulpenveld toch voor een tweede keer mogelijk worden gemaakt, voordat de daadwerkelijke bouw start.

Feestelijke start bouw 9 woningen Floris in Nieuw Delft Lokaal nieuws dinsdag 20 november 2018

Feestelijke start bouw 9 woningen Floris in Nieuw Delft

Begin deze maand was de feestelijke start bouw van het project Floris, gelegen in de Coendersbuurt.  Aan een van de jongste toekomstige bewoners was de eer om het eerste grondwerk te verrichten door het in werking zetten van een graafmachine.

De bouw van het project Floris, gelegen in de Coendersbuurt, is gestart. Het project bestaat uit 9 eengezinswoningen, die inmiddels allemaal zijn verkocht.

Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project, dat door Ballast Nedam West wordt gerealiseerd. De woningen zijn gasloos en energieneutraal. Een  woning is voorzien van een volledig groene gevel en hiermee wordt ingespeeld op de 17 doelen van de Verenigde Naties, waaronder ecologie. Door gasloos te bouwen en een groene gevel toe te passen wordt actief ingezet op klimaatadaptief bouwen. Alle woningen onderscheiden zich in verschillende architectuurvormen en het geheel sluit hiermee goed aan op het oude karakteristieke centrum van Delft.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de website van Floris. Op de hoogte blijven van de bouwwerkzaamheden van Floris en andere projecten? Kijk dan op www.nieuwdelft.nl/werkzaamheden.

Uittrillen damwanden op veld 5 Lokaal nieuws dinsdag 13 november 2018

Uittrillen damwanden op veld 5

In de weken van 12 en 19 november worden op veld 5, aan de Ireneboulevard, de damwanden weggehaald. Dit kan tijdelijk wat meer geluidsoverlast geven.

In de weken van 12 en 19 november worden op veld 5, aan de Ireneboulevard, de damwanden weggehaald. Dit kan tijdelijk wat meer geluidsoverlast geven.

De damwanden zijn in het begin van de bouw de grond in getrild om de grond rondom de bouwplaats (de keldervloer) tegen te houden. Inmiddels kunnen de wanden van de kelder deze functie overnemen en dus zijn de damwanden niet meer nodig. In de komende twee weken worden de damwanden uit de grond getrokken. 

Bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' voorgelegd aan raad Lokaal nieuws donderdag 08 november 2018

Bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' voorgelegd aan raad

Het bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' is voorgelegd aan de gemeenteraad en wordt naar verwachting eind november behandeld. Het bestemmingsplan en de Nota Zienswijzen zijn online te raadplegen.

Het college heeft besloten het bestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' voor te leggen aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan eind november behandeld. Het bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en de Nota Zienswijzen zijn online te vinden.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Nieuw Delft, zuidelijke velden' lag van 21 december 2017 t/m 31 januari 2018 formeel ter inzage. In deze periode is een inloopavond gehouden en zijn verschillende zienswijzen ingediend. Een aantal van deze zienswijzen heeft geleid tot aanpassingen in het bestemmingsplan.

Bestemmingsplan en Nota zienswijzen online 
De aanpassingen in het bestemmingsplan zijn inmiddels afgerond en de bijbehorende onderzoeken zijn opnieuw uitgevoerd. De binnengekomen zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Nota Zienswijzen. U kunt de stukken inzien op deze pagina van de website ris.delft.nl. Alle bijlagen bij het bestemmingsplan, zoals de onderzoeksrapporten, zijn te vinden op www.nieuwdelft.nl/zuidelijke-velden onder het kopje ‘Bijlagen bestemmingsplan’.

Vervolgproces en vaststelling
Het bestemmingsplan en de Nota zienswijzen zijn voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad is het bevoegde orgaan om het bestemmingsplan vast te stellen. Naar verwachting behandelt de raad het bestemmingsplan op 29 november 2018. De gemeenteraad kan besluiten het plan eerst te bespreken in de raadscommissie. Als dat zo is, bespreekt de gemeenteraad het bestemmingsplan waarschijnlijk in de raadscommissie Ruimte en Verkeer van 20 november 2018. U kunt daarbij aanwezig zijn en, als u dat wilt, inspreken. Voor dat laatste meldt u zich van te voren aan bij de commissiegriffier: de heer P.J.M. van der Valk, per email griffie@delft.nl.  

Meer informatie
De agenda van een raadscommissie-vergadering wordt het weekend vóór een vergadering op de website ris.delft.nl gepubliceerd. Heeft u vragen over of en wanneer de raadscommissie het bestemmingsplan bespreekt? Dan kunt u terecht bij de commissiegriffier via bovengenoemd adres.

Eerste schetsontwerpen voor plannen velden 2.2 en 2.4 Lokaal nieuws maandag 29 oktober 2018

Eerste schetsontwerpen voor plannen velden 2.2 en 2.4

Op de velden 2.2 en 2.4 in Nieuw Delft wil Ballast Nedam Development riante herenhuizen en een kleinschalig appartementencomplex met royale appartementen realiseren.     

Ballast Nedam Development 'mag' invulling geven aan de velden 2.2 en 2.4 in Nieuw Delft. De eerste plannen zijn om riante herenhuizen en een kleinschalig appartementencomplex met royale appartementen te realiseren. Beide koop. Deze velden liggen op steenworp afstand van de oude binnenstad, het nieuwe Van Leeuwenhoekpark, The Student Hotel, gebouw Antoni en het NS-station. Een unieke locatie in Delft aan de Westvest en De Kolk.

De plannen bevinden zich nog in de fase 'eerste schetsontwerpen' (zie onder de eerste visual). Meer informatie volgt binnenkort!

Ballast Nedam Development is de partner van het eerste uur in Nieuw Delft en realiseert een derde deel van Nieuw Delft. Naast project Floris in de Coendersbuurt, realiseert Ballast Nedam Development ook het project Guldenwater in het Van Leeuwenhoekkwartier; het grootste project in Nieuw Delft in aanbouw.

6 november: bijeenkomst Van Leeuwenhoekpark Lokaal nieuws dinsdag 23 oktober 2018

6 november: bijeenkomst Van Leeuwenhoekpark

Op dinsdag 6 november vindt een bijeenkomst in het Stadskantoor plaats voor bewoners van de buurt Delftzicht. Tijdens de bijeenkomst worden ingediende vragen over het Van Leeuwenhoekpark behandeld.

Op dinsdag 6 november vindt een bijeenkomst in het Stadskantoor plaats over de planning en het ontwerp van het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Tijdens deze bijeenkomst worden de vragen behandeld die zijn ingediend door bewoners van de buurt Delftzicht. 

Voor de zomer is met bewoners van de buurt een werkgroep gevormd die zich bezighoudt met de tijdelijke invulling van een strook langs de Engelsestraat. De strook ligt op de plek waar in de toekomst het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark wordt aangelegd

Bijeenkomst Van Leeuwenhoekpark
Tijdens de eerste bijeenkomsten bleek dat er onder de deelnemers nog veel vragen zijn over het Voorlopig Ontwerp voor het Van Leeuwenhoekpark. Het gaat onder meer om de planning voor de aanleg, het proces en het ontwerp van het park. Daarom organiseert Nieuw Delft een bredere bijeenkomst waarin deze vragen over het park worden behandeld. Deze vindt plaats op:

Datum:   dinsdag 6 november 2018 
Tijd:        18.30 tot 20.30 uur
Locatie:  Stadskantoor van Delft (Stationsplein 1, ingang via station).

Vragenlijst
In voorbereiding op de bijeenkomst heeft de werkgroep een lijst met vragen samengesteld. Deze vragen worden dinsdag 6 november behandeld - daarnaast geven we een toelichting op het voorlopig ontwerp van het Van Leeuwenhoekpark.
Bekijk de vragenlijst hier >>

Aanmelden en meer informatie
Bent u van plan om naar de bijeenkomst te komen? Meldt u zich dan uiterlijk zondag 4 november aan door een mail te sturen naar delftbouwt@delft.nl. U kunt ook bellen naar 015 - 260 2611.

The Student Hotel krijgt groen licht voor start bouw Lokaal nieuws vrijdag 19 oktober 2018

The Student Hotel krijgt groen licht voor start bouw

Op donderdag 18 oktober 2018 heeft The Student Hotel een koop- en realisatieovereenkomst getekend met de projectorganisatie Nieuw Delft. The Student Hotel ondertekende ook overeenkomsten met BAM en Bectro, waarmee het groen licht kreeg om te beginnen met de bouw.

The Student Hotel heeft groen licht gekregen om te beginnen met de bouw van de achtste locatie van dit unieke concept in Nederland. Op donderdag 18 oktober 2018 ondertekende The Student Hotel een koop- en realisatieovereenkomst met de projectorganisatie Nieuw Delft en overeenkomsten met BAM en Bectro.

The Student Hotel in Delft staat bekend om zijn uitgesproken design, krijgt 350 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Het hotel van circa 13.500 m² heeft een opvallende open voorkant met uitzicht op het station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. In het hotel zijn diverse gemeenschappelijke ruimtes (circa 1.600 m²), waaronder een receptie met ‘lounge- en gamegedeelte’, een bar-restaurant (The Commons), samenwerkingsruimten (TSH Collab), les- en studieruimten (TSH Classrooms) en een fitness en wasserette. Een inpandige fietsenstalling voor The Student Hotel haar ‘bike-sharing-concept’ maakt het hotel compleet. 

Vurige wens vestiging in Delft
Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel, zegt het volgende over de keuze voor Delft: "Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om een vestiging van The Student Hotel in Delft te openen. Delft is één van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland. Met ons Europese netwerk en ‘Complete Connected Community Concept’ verbinden wij studenten, onderzoekers en ondernemers uit Delft met andere tech & design-steden als Eindhoven, Toulouse, Berlijn en Barcelona.” 

Welkome aanvulling
Wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans: “Onze stad trekt talent aan uit de hele wereld. The Student Hotel biedt accommodatie, werkplekken, studieruimtes en andere voorzieningen die voor studenten en ondernemers interessant zijn. Voor Delft is The Student Hotel een buitengewoon waardevolle en welkome aanvulling op het bestaande aanbod. Het hybride hotelconcept biedt vele publieksfuncties ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied wil logeren, studeren, dineren, af en toe een kop koffie wil drinken of een mooie lezing wil volgen.” 

Gijs Leffers, projectleider bij BAM Bouw en Techniek - Projecten: “Voor BAM is The Student Hotel in Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de The Student Hotel. En om juist samen met The Student Hotel in Delft, mijn oude studentenstad, dit hotel te mogen realiseren is bijzonder. Enthousiast dragen wij ons ‘steentje’ bij aan de bouw van The Student Hotel en realiseren we samen met onze partners een waardevolle toevoeging aan Nieuw Delft.”

Jeep Heida, projectleider Bectro: "Delft is het achtste The Student Hotel-pand in Nederland waar Bectro Installatietechniek aan meewerkt. We ontwerpen en realiseren alle elektrische en machinebouwinstallaties voor dit gebouw en ontwerpen en bouwen ook de 350 geprefabriceerde badkamers. The Student Hotel in Delft wordt uitgerust met een WKO-installatie en zonnepanelen als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de groep en van Nieuw Delft.”

Planning 
The Student Hotel in Delft is een ontwerp van KCAP Architects&Planners. De start van de bouw is gepland eind 2018. Het complex wordt in de zomer van 2020 opgeleverd.

 

Op de foto (links) Rienk Oosterhof van The Student Hotel en wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans. Foto van Vincent Basler. 

 

Feestelijke start bouw Guldenwater Lokaal nieuws vrijdag 12 oktober 2018

Feestelijke start bouw Guldenwater

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit! Gisteren werd de bouw feestelijk ingeluid door wethouder Martina Huijmans en ontwikkelaar Ballast Nedam Development.

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit. Onder toeziend oog van een groot aantal betrokkenen heeft wethouder Martina Huijsmans grondwerk verricht, wat symbool staat voor de start van een voorspoedige bouw.

Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project Guldenwater, dat door Ballast Nedam West wordt gerealiseerd. Oplevering van de laatste appartementen staat gepland medio 2020. 

Trots op start bouw
Ballast Nedam Development is trots dat er met de bouw is gestart. De bodemlussen voor de WKO-installatie zijn reeds aangebracht en ook de uitvoering van de fundering verloopt voorspoedig. “Ballast Nedam Development heeft samen met de gemeente ingezet op een kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woonomgeving in het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft. In ons eerste project Guldenwater in Nieuw Delft zijn alle koopwoningen energieneutraal. Met een gevarieerd programma van koop- en huurwoningen spelen wij in op de woningbehoefte in Delft. Bewoners kunnen gebruik maken van de rustig gelegen en onder architectuur aangelegde binnentuin, een oase in de binnenstad van Delft”, zegt Sten Karelse, directeur Ballast Nedam Development. 

Partner van het eerste uur
Wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans: “Ballast Nedam Development is onze partner van het eerste uur in Nieuw Delft en realiseert een derde deel van Nieuw Delft. Ballast Nedam Development ziet haar lange adem beloond en neemt met Guldenwater direct het grootste project in Nieuw Delft in aanbouw.” 

Verkoop gestart, nog woningen beschikbaar
Het project Guldenwater in het Van Leeuwenhoekkwartier bestaat uit een vijftal gebouwen van verschillende architectuur, welke een gemeenschappelijke binnentuin omsluiten. De 177 nieuwe appartementen en 7 parkwoningen (7 eenheden) zijn ontworpen door FARO Architecten en MOKE Architecten. De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 en 140 vierkante meter en de parkwoningen zijn circa 200 vierkante meter groot. Er zijn nog enkele appartementen en parkwoningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met verkopende makelaar Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. 

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat

Vanaf vandaag worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

Vanaf vandaag - maandag 8 oktober - worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

De drains worden om de 3 meter in het grondlichaam boven de spoortunnel geplaatst en steken aan de zijkanten uit. Op die manier wordt het zuurstofgehalte in het grondlichaam verhoogd. Dit is een van de maatregelen die nodig zijn om de grond een geschikte bodem te maken voor het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Het aanbrengen van de drains gebeurt nu, omdat dit niet meer mogelijk is zodra het terrein als bouw- en opslagterrein wordt ingericht. 

Werkzaamheden en planning
Het aanbrengen van de drains start maandag 8 oktober en duurt naar verwachting twee weken. Voor de werkzaamheden wordt een kraan ingezet die op het grondlichaam graafwerkzaamheden verricht.

Foto:  De Jong Luchtfotografie

Open dag Nieuw Delft afgelopen zaterdag goed bezocht Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Open dag Nieuw Delft afgelopen zaterdag goed bezocht

Op zaterdag 6 oktober vond de derde editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Zo’n 250 bezoekers bezochten de open dag op deze uitzonderlijk mooie najaarsdag.    

Afgelopen zaterdag opende Nieuw Delft haar deuren. Zo’n 250 bezoekers bezochten de open dag.

In de publiekshal van het Stadskantoor konden bezoekers alles te weten komen over de projecten en het woningaanbod in Nieuw Delft. Mensen konden het stationsgebied van de toekomst en The Student Hotel in 'virtual reality' bekijken en ontdekken aan de hand van maquettes. Ook konden bezoekers aanschuiven bij presentaties over het Van Leeuwenhoekpark, Park Spoorloos en 'Werken met een bouwgroep/samen je droomhuis bouwen in een CPO'.  

Exclusieve rondleidingen en zelf de bouwvelden verkennen
Op de open dag werden exclusieve rondleidingen georganiseerd naar Park Spoorloos, de Coendersbuurt en een woning uit een zelfbouwcollectief (CPO). Bezoekers konden ook zelf het projectgebied Nieuw Delf bezoeken, aan de hand van een vooraf uitgestippelde route. Onderweg kwamen bezoekers aan de hand van de routekaart langs verschillende tenten en infotorens (met een QR-code), waar men alles kon leren over de bouwplannen in Nieuw Delft.

Foto's: Vincent Basler

 

Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard

Binnenkort gaat de bouw op veld 5 de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard: het fietspad en voetpad worden verlegd naar de autorijbaan.

Ten zuiden van de Ireneboulevard - op veld 5 bouwt ERA Contour een drietal gebouwen. De werkzaamheden aan de keldervloer zijn bijna afgerond en binnenkort gaat de bouw de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard. Deze nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie wordt in de loop van donderdag 11 oktober ingesteld.

Voor een veilige uitvoering van de bouw wordt het fietspad aan de zuidkant van de Ireneboulevard verlegd. Fietsers kunnen gebruikmaken van een tijdelijk fietspad over een van de rijstroken van de Ireneboulevard. Hiervoor wordt de zuidelijke (auto)rijbaan versmald naar één rijstrook. Voor voetgangers is een tijdelijke route over de berm aangelegd. Zowel voetgangers als fietsers kunnen daarnaast gebruik blijven maken van het trottoir en fietspad aan de noordkant van de weg.

De aangepaste situatie duurt naar verwachting ongeveer een jaar. Tijdens de afronding van de bouw op veld 5 wordt de omliggende ruimte definitief ingericht. Daarna worden het fietspad en het trottoir weer opengesteld.

Duurzaam gebouwensemble
Tussen de Ireneboulevard en De Groene Haven ontwikkelt ERA Contour een gebouwensemble voor kenniswerkers. Het duurzame plan bestaat uit onder meer appartementen, gedeelde voorzieningen en kleinschalige commerciële units. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft.

(Hei)werkzaamheden Nieuw Delft: veelgestelde vragen Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018

(Hei)werkzaamheden Nieuw Delft: veelgestelde vragen

De bouwwerkzaamheden in het stationsgebied zijn in volle gang. Naar aanleiding van vragen en meldingen uit de omgeving is een extra informatieavond ingelast op het Stadskantoor. De veelgestelde vragen - en de antwoorden erop - vindt u hier.

De heiwerkzaamheden in het stationsgebied zijn in volle gang. Naar aanleiding van vragen en meldingen uit de omgeving is een extra informatieavond ingelast op het Stadskantoor op 26 september 2018.

De vragen hadden betrekking op onder meer de planning van de heiwerkzaamheden, werktijden, regelgeving, heitechnieken en geluids- en trillingshinder. De meest gestelde vragen en de antwoorden erop zijn gebundeld in het document 'Veelgestelde vragen'. Daarnaast gaf Ballast Nedam West toelichting op de start van de bouw van Floris in de Coendersbuurt. Download hieronder het document en de presentaties die deze avond zijn gegeven:

Downloads bijeenkomst 26 september 2018

Veelgestelde vragen - bijeenkomst 26 september 2018  
Slides Nieuw Delft
Presentatie Ballast Nedam over bouw Floris

Let op: de planningen die zijn vermeld in bovenstaande documenten zijn indicatief en kunnen in de loop der tijd (sterk) veranderen.

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober Lokaal nieuws donderdag 27 september 2018

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober opent Nieuw Delft haar deuren weer voor jong en oud met de derde editie van Nieuw Delft Presenteert. Deze keer kunt u zowel ‘binnen als buiten’ meer te weten komen over alle projecten en ontwikkelingen in de voormalige spoorzone. 

Op zaterdag 6 oktober opent projectorganisatie Nieuw Delft haar deuren weer voor het publiek met Nieuw Delft Presenteert 3. Jong en oud kan op deze open dag zowel binnen als buiten nader kennismaken met Nieuw Delft.

Uw bezoek start op het stadskantoor, op deze dag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Op het stadskantoor zijn onder meer medewerkers van Nieuw Delft, architecten, zelfbouwgroep GO Van Leeuwen en de partners Ballast Nedam Development, BPD en The Student Hotel (met Virtual Reality-bril) aanwezig om u meer te vertellen over hun plannen en het woonaanbod. U kunt de maquette bekijken en er zijn presentaties over het Van Leeuwenhoekpark, Park Spoorloos en ‘CPO/Werken met bouwgroepen is leuk’.

Zelfstandig wandelen door Nieuw Delft
U kunt op eigen gelegenheid via een vooraf uitgestippelde route een wandeling maken in Nieuw Delft. Onderweg vertellen onder meer Smit’s Bouwbedrijf en Vink Bouw (gebouw Antoni en drie Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO's) op veld 3), Pieter van Foreest (initiatief op veld 6) en Stebru (Superlofts in de Coendersbuurt) u graag meer over hun plannen. De route kunt u ophalen op het stadskantoor, met daarop de nummers van een project of initiatief. Ieder nummer heeft een eigen toren met informatie én een eigen QR-code. Om de QR-code te kunnen scannen, 'downloadt' u een QR-scanner in de appstore of scant u de QR-code met uw camera van uw telefoon of tablet. Op uw scherm verschijnt dan informatie over het bouwproject. Na uw wandeling zien we u weer graag terug op het stadskantoor. 

Kinderspeurtocht
Ook de kinderen kunnen zaterdag de bouwvelden verkennen! Voor hen is er een speurtocht uitgezet langs de route door Nieuw Delft. Haal de speciale kids-routekaart op in het stadskantoor en verzamel onderweg de letters. Missie volbracht? Lever je oplossing in en krijg een leuke prijs.

Presentaties en rondleidingen
Nieuw Delft organiseert ook exclusieve rondleidingen door de Coendersbuurt, Park Spoorloos en naar veld 3 waar zelfbouwgroep van Leeuwenhoek (CPO) hun appartementengebouw realiseert. Bent u geïnteresseerd in zo’n rondleiding, dan kunt u een mailtje sturen naar nieuwdelft@delft.nl. Het aantal beschikbare plekken per rondleiding is beperkt. De rondleidingen starten op het stadskantoor.    

Programma van Nieuw Delft Presenteert 3

09.45 uur: deuren open stadskantoor, ingang aan de Coenderstraat. 
10.15 – 10.45 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).
11.00 – 11.15 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL.
11.00 - 12.00 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
11.30 – 11.45 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 10 plekken voor de rondleiding.   
12.00 – 12.30 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).  
 
12.30 - 13.30 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
12.45 – 13.00 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
13.15 – 13.30 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 8 plekken voor de rondleiding. 
14.00 uur: einde open dag.

Informatieavond Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Informatieavond Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen

Nog op zoek naar een woning in Nieuw Delft? Met eventuele werkfunctie? Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen organiseert aanstaande woensdag 26 september een informatieavond over hun woon/werkaanbod.   

Aanstaande woensdag 26 september organiseert zelfbouwgroep GO Van Leeuwen een informatieavond over hun woon/werkaanbod. De avond begint om 19.30 uur in het Wijkcentrum de Wending aan de Raamstraat 67 in Delft.  

Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen
Aan de Nieuwe Gracht in het Leeuwenhoekkwartier heeft deze bouwgroep een optie kunnen nemen op een prachtige kavel van circa 17 meter breed. Een ideale plek voor 8 tot 12 ruime en zon-georiënteerde appartementen. De grootte en indeling van de appartementen zijn uiteraard volledig individueel invulbaar. Er is ruimte in het gebouw voor combinaties van wonen en werken.

Programma avond

1. Ontvangst en opening
2. Introductie initiatiefnemers en team
3. Kavelregels
4. Locatie
5. Toelichting op Definitief Ontwerp
6. Bouwgroepsproces
7. Planning
8. Keuzevrijheden
9. Duurzaam bouwen
10. Prijsvorming
11. Rondvraag

Graag van tevoren aanmelden als u naar de informatieavond komt via een mail aan m.gielens@live.nl

Meer weten?
Voor meer informatie over dit bijzondere project, klik hier.

Voobereidende werkzaamheden Floris gestart Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Voobereidende werkzaamheden Floris gestart

Deze week start Ballast Nedam West met de voorbereidende werkzaamheden voor project Floris. Daarmee begint de ontwikkeling van het laatste nieuwbouwproject in de Coendersbuurt.

Deze week start Ballast Nedam West met de voorbereidende werkzaamheden voor project Floris. Goed nieuws, want daarmee begint de ontwikkeling van het laatste nieuwbouwproject in de Coendersbuurt.  Floris bestaat uit 9 herenhuizen die worden gebouwd aan de Graaf Floriskade.

In de week van 24 september begint Ballast Nedam West met het aanbrengen van de bronnen. Vervolgens wordt de grond ontgraven tot de juist diepte. De aan- en afvoer van materiaal verloopt via de Van Bleyswijckstraat en de zuidkant van de Graaf Floriskade. Vooral tijdens de opbouw van de heistelling zullen er veel transportbewegingen plaatsvinden. Met name de heiwerkzaamheden - die naar verwachting in de 2e helft van oktober starten leveren geluids- en trillinghinder op. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Let op: afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de planning nog wijzigt. Kijk voor de actuele planning op:  www.nieuwdelft.nl/werkzaamheden.

Nachtwerkzaamheden op veld 5 Lokaal nieuws maandag 24 september 2018

Nachtwerkzaamheden op veld 5

ERA Contour stort deze week de keldervloer van hun nieuwbouwproject op veld 5, bij De Groene Haven. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer ‘gevlinderd’, wat gepaard gaat met geluidshinder. 

ERA Contour is volop aan het bouwen op Veld 5 in Nieuw Delft, nabij De Groene Haven. Deze week is zij toe aan het storten van de keldervloer. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer aansluitend ‘gevlinderd’, wat gepaard kan gaan met geluidshinder. 

Op woensdag 26 september start ERA om 06.00 uur ’s ochtends met het storten van het beton voor de keldervloer. Nadat het beton gestort is, wordt de vloer afgewerkt met een methode die ‘vlinderen’ heet. Hiermee wordt de vloer zo vlak mogelijk gemaakt. Omdat dit alleen kan als het beton net gestort is, vindt het vlinderen in de nacht van 26 op 27 september. Dit zal naar verwachting tot donderdagochtend 07.00 uur duren.

Werkzaamheden
Het storten van de vloer gebeurt met een grote ploeg vakmensen en 2 pompinstallaties die constant bevoorraad worden door betonmixers. Na het storten moet de vloer, terwijl het beton nog nat is, worden afgewerkt. Dat gebeurt met vlindermachines; gemotoriseerde karretjes waar een soort propeller onder zit die de vloer gladstrijkt.

Hoeveel hinder kunt u verwachten?
Op de gebruikte apparatuur zitten geluid-reducerende voorzieningen waardoor u het kan ervaren alsof er een aantal auto’s door de straat rijden. Of en in hoeverre dit hinder oplevert verschilt per persoon: de een zal het geluid als vervelend ervaren, terwijl de ander er geen last van heeft. 

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers
ERA Contour doet haar best om de overlast ook tijdens deze werkzaamheden tot een minimum te beperken en is aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’ (www.bewustebouwers.nl). Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473. Daarnaast zijn de uitvoerders van ERA Contour overdag aanwezig en kunt u naar de bouwkeet gaan om uw vragen te stellen.

Bouw multifunctioneel Antoni nabij station Delft van start Lokaal nieuws dinsdag 18 september 2018

Bouw multifunctioneel Antoni nabij station Delft van start

Op maandag 17 september heeft wethouder Martina Huijsmans het startsein gegeven voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied in Delft.

Wethouder Martina Huijsmans gaf op maandag 17 september het startsein voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. In het gebouw komt een breed aanbod aan voorzieningen, waaronder expositieruimtes, werkplekken, horeca en een ondergrondse fietsenstalling. Daarnaast bevat het gebouw woningen en een hotel. Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied in Delft. Naar verwachting is Antoni in 2020 gereed.

Tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en pal naast het busplein bij station Delft verrijst Antoni. Antoni wordt een uniek gebouw waar wonen, ontmoeten, verbinden en beleven centraal staan. Een ontmoetings- en verblijfsplek pur sang, met een transparante plint die door zijn hoge, glazen gevel uitnodigt tot meedoen, meedenken, aansluiten en binnenkomen.

Living Lobby
In het gebouw komen een onderscheidend hotel met zo’n 80 kamers, een restaurant, flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven en een ingenieuze parkeervoorziening. En op de verdiepingen daarboven 28 compacte studio’s en 11 riante appartementen. In Antoni functioneert de Living Lobby 24/7 als het hart van het gebouw en als ontmoetingsplek in de buurt. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Openbare fietsenstalling
Onder het gebouw Antoni komt een derde openbare fietsenstalling in het stationsgebied voor zo’n 2.400 fietsen.  Eerder werden de stallingen onder het OV-plein en onder het park Spoorloos gerealiseerd met in totaal ruimte voor 7.700 fietsen. Na de eindoplevering van de nieuwe fietsenstalling (medio 2020) zijn er in totaal 10.100 plekken beschikbaar.

Partners en planning 
Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf - Vink Bouw. De fietsenstalling onder Antoni wordt gefinancierd door ProRail namens het ministerie IenW, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. De NS beheert straks de fietsenstalling en ProRail en de gemeente Delft nemen het onderhoud ervan voor rekening. Antoni wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd.

Verkoop gestart
De verkoop van de studio’s en de appartementen is inmiddels gestart. Meer informatie over dit unieke plan is te vinden op www.woneninantoni.nl.
 

Foto 2: wethouder Martina Huijsmans geeft het startsein voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. 

Start bouw 3 CPO's in van Leeuwenhoekkwartier Lokaal nieuws maandag 17 september 2018

Start bouw 3 CPO's in van Leeuwenhoekkwartier

Afgelopen donderdag 13 september is op feestelijke wijze de start van de bouw van drie CPO-projecten in het Van Leeuwenhoekkwartier gevierd.

Op een zonovergoten dag heeft Vink Bouw samen met drie CPO-groepen, collectief particuliere opdrachtgevers, de start van de bouw van drie kavels in het Leeuwenhoekkwartier (gelegen tussen de projecten Antoni en Guldenwater) gevierd. Drie totaal verschillende groepen met ieder een eigen ontwerp, waarin individuele wensen zijn verwerkt. In samenwerking met diverse partners bouwt en ontwikkelt Vink Bouw deze kavels.

Voor meer informatie, klik hier.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV gaat door als Projectorganisatie Nieuw Delft Lokaal nieuws maandag 17 september 2018

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV gaat door als Projectorganisatie Nieuw Delft

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV (OBS) houdt binnenkort op te bestaan. Het college van B&W heeft dat op 11 september 2018 besloten.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV (OBS) houdt binnenkort op te bestaan. Het college van B&W heeft dat op 11 september 2018 besloten. De BV, waarvan de gemeente Delft 100% eigenaar is, is op 5 oktober 2006 opgericht om namens de gemeente Delft de voorbereiding  en uitvoering van de (her)ontwikkeling  van het Spoorzonegebied  te realiseren.  Nu het spoorse deel van het project gereed is, worden de werkzaamheden voor de verdere ontwikkeling en realisatie van Nieuw Delft vanuit de gemeentelijke organisatie voortgezet. Directeur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV Isidoor Hermans verzorgt de verdere afwikkeling van de beëindiging van de BV.  De al bij OBS werkzaam zijnde manager gebiedsontwikkeling Ad Alderliesten stuurt per 11 september 2018 de Projectorganisatie Nieuw Delft aan.      

Projectorganisatie Nieuw Delft
Het team dat binnen OBS aan de realisatie van de drie nieuwe buurten in Nieuw Delft werkte, continueert,  op basis van de vraag-gestuurde ontwikkelstrategie, de werkzaamheden vanuit de Projectorganisatie Nieuw Delft . Binnen het team zijn de verschillende disciplines vertegenwoordigd die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling en inrichting van het gebied. De planning is dat Nieuw Delft in 2025 gereed is.

 

 

Nog woningen beschikbaar in appartementengebouw WeLoft Delft Lokaal nieuws donderdag 13 september 2018

Nog woningen beschikbaar in appartementengebouw WeLoft Delft

Misschien is een woning in het appartementen- gebouw WeLoft  Delft iets voor u? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen of naar de informatieavond komen op 20 september.   

Vink Bouw is begonnen met de heiwerkzaamheden voor verschillende zelfbouwgroepen op veld 3, liggend tussen de projecten Antoni en Guldenwater. In het appartementengebouw van de zelfbouwgroep WeLoft Delft zijn nog een paar woningen vrij. Wilt u meer weten? Dan bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst op donderdagavond 20 september tussen 17.00 - 19.00 uur op het kantoor van Q-makelaars aan de Papsouwselaan 474 in Delft.

Meer achtergrondinformatie over de woningen vindt u op de projectwebsite www.weloftdelft.nl 

Heiwerkzaamheden bij station Delft: vragenuurtje Lokaal nieuws vrijdag 31 augustus 2018

Heiwerkzaamheden bij station Delft: vragenuurtje

De komende periode voeren verschillende bouwbedrijven heiwerkzaamheden uit op veld 3. Dit kan hinder opleveren in en rond het stationsgebied. Elke woensdag van september kunt u in het stadskantoor terecht voor vragen of klachten.

We konden afgelopen maand al even wennen aan de bouwactiviteiten langs de Nieuwe Gracht: toen werden de eerste funderingspalen de grond in geboord. Vanaf vrijdag 31 augustus starten verschillende bouwbedrijven met de heiwerkzaamheden voor hun projecten. Dit kan de komende tijd voor geluids- en trillingshinder in en rond het stationsgebied zorgen.

In september organiseert Nieuw Delft daarom een wekelijks vragenuurtje. Hier kunt u terecht voor vragen of klachten over de werkzaamheden en de ontwikkeling van Nieuw Delft. Het vragenuur vindt plaats in de publiekshal van het Stadskantoor (Stationsplein 1, Delft) op de volgende data:

Woensdag 5 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 12 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 19 september 12.00 – 13.00 uur
Woensdag 26 september 12.00 – 13.00 uur

Het kan voorkomen dat we uw vragen niet ter plekke kunnen beantwoorden, in dat geval komen we zo snel mogelijk terug met een reactie. Bent u verhinderd tijdens het spreekuur? Het is ook altijd mogelijk om een afspraak buiten deze tijden te maken. Neem hiervoor contact op met informatiecentrum Delft Bouwt, telefonisch te bereiken via 015 – 260 2611 (ma t/m do 10–17u, vrijdag 10–14u) of per mail via delftbouwt@delft.nl.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden