Nieuw Delft

Delft - Delft
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Nieuw Delft is yours...

Alweer vier jaar lang wordt gewerkt aan een spoortunnel in het centrum van Delft. Een enorme operatie die onze stad voorgoed verandert. Niet alleen verdwijnt het viaduct dat decennialang de stadsdelen visueel van elkaar scheidde, Delft krijgt er een aantrekkelijk en modern en geavanceerd vervoersknooppunt bij. Door deze operatie ontstaat er boven de tunnel ruimte voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk: Nieuw Delft. Het plangebied van Nieuw Delft is circa 24 ha groot en omvat het zuidelijk deel van de spoorzone, van Bolwerk tot de tunnelmond, ter hoogte van het terrein van het voormalige Delft Instruments aan de Röntgenweg.

In het hart van Delft verrijst straks de nieuwe wijk Nieuw Delft. Een eigentijdse, aantrekkelijk, levendige Delftse wijk die direct grenst aan de historische binnenstad. Een gebied dat is voorbereid op de toekomst door slimme duurzame-, milieu- en mobiliteitstoepassingen. Een compleet stukje nieuwe stad. Met ongeveer 1.000 nieuwe woningen, een nieuw stadspark, een mooie nieuwe gracht en waterpartijen, gezellige horeca en werkplekken en een nieuw stadskantoor met ondergronds een nieuwe modern station; straks een van de meest geavanceerde OV-knopen van Nederland.

Nieuw Delft krijgt drie prachtige woonbuurten met elk een eigen karakter:
- Coendersbuurt: Een gezellige waterrijke en groene stadsbuurt dichtbij het nieuwe station en naast het Westerkwartier. Hier komen grondgebonden woningen in een viertal bouwblokken, in en autoluwe opzet, omringd door water. De Coendersbuurt komt als eerste van de drie buurten in verkoop, rond de zomer van 2014.
- Van Leeuwenhoekkwartier: Hier kunt u stedelijk wonen in een gemengd gebied, aan een levendig stadspark. Pal naast de historische binnenstad van Delft en dichtbij het station. Dit gebied wordt na de Coendersbuurt gefaseerd in verkoop gebracht. Het eerste bouwveld in de tweede helft van 2014, de andere in de jaren daarna.
- Abtswoudse Hof: Een groene buurt met recreatief water en een natuurlijke oever. Deze buurt sluit aan op de Voorhof, waarbij ruimte wordt geboden aan een woon- en werkmilieu. Ook dit gebied komt gefaseerd in verkoop vanaf 2017. Tot die tijd zullen de gronden worden gebruikt voor tijdelijke functies.
In iedere buurt worden mogelijkheden aangeboden om zelf een huis te bouwen, ofwel een woning te kopen van een ontwikkelaar of bouwer. Want er is veel mogelijk in Nieuw Delft: van ‘speels en bijzonder’, ‘gewoon-standaard’ tot ‘klassieke of hypermoderne’ ontwerpen. Voor elk wat wils.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Nieuw Delft
Koopwoningen
34 (waarvan 800 beschikbaar)
Type woningen
Vrije kavel

Locatie

Actueel

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden