House of Delft

Delft - Delft
Toekomstig aanbod

Over dit project

De innovaties en hun ontdekkers van Delft vormen het uitgangspunt voor House of Delft. Een project waarin de pioniers van Delft worden geëerd. Vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van ambacht, wetenschap, kunst, techniek en hightech innovatie. House of Delft komt op de kop van de Spoorzone, naast station Delft Centraal op een steenworp afstand van de historische binnenstad.

House of Delft als ode aan de pioniers van de stad
House of Delft is een ontwerp van oud-rijksbouwmeester Frits van Dongen en zijn partner Patrick Koschuch. Het is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van belangrijke Delftse pioniers. Aan de kop van het project komen drie Delftse huizen van 20 meter hoog. Aan de kant van het stadscentrum komen zeven hoge glazen ateliers. De gevelprofielen en de inverse huizen vertellen de verhalen over de rol die de pioniers van Delft in de geschiedenis hebben gespeeld. In deze ateliers wordt volop gewerkt en geëxperimenteerd. Het zijn de open innovatie ateliers van de stad.

House of Delft krijgt een breed aanbod .Met de Ateliers met publiek programma, met daaraan gerelateerde werkruimtes met innovatieve bedrijven, met startups, met alternatieve en creatieve( of innovatieve) horeca , met een prachtig auditorium en natuurlijk huisvesting in short stay, in huur en koop appartementen voor bijvoorbeeld kenniswerkers en gasthoogleraren in een grote diversiteit van maisonnettes, lofts, penthouses en appartementen met community-faciliteiten en ook voor mensen die dicht bij het centrum en haar voorzieningen willen wonen. Alles uitgevoerd met duurzame materialen van hoge kwaliteit en een parkeergarage die ruimte biedt aan ca. 45 auto’s, inclusief een aantal elektrische deelauto’s. House of Delft wordt dan ook letterlijk de ‘huiskamer’ van de stad, zowel voor inwoners van Delft als voor de bezoekers die vanuit deze locatie de stad kunnen ontdekken.

Meer informatie

Kenmerken

Project
House of Delft
Type woningen
Appartement, Maisonnette, Overig

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Vloerverwarming, Warmte Koude Opslag (WKO)
Balkon
Balkon
Overige
Lift, Oplaadpunt elektrische auto
Voorz. binnen 1 Km.
Basisschool, Busstation, Supermarkt, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden