Lokaal nieuws dinsdag 27 november 2018 Bron: Nieuw Delft

Opnieuw tulpenbollen geplant op veld House of Delft

Stichting DelftBloeit en De Papaver veranderen het veld van House of Delft nog één keer in een tulpenzee, voordat de bouw in 2019 start. Deze week worden de bollen geplant met hulp van Delftse basisscholen.

Afgelopen voorjaar bloeiden duizenden tulpen op het braakliggende veld ten noorden van station Delft. Het was een initiatief van Delftenaar Simon Huiberts, oprichter van Stichting DelftBloeit. Samen met Duurzaamheidscentrum De Papaver verandert de stichting dit veld nog éénmaal in een tulpenzee, voordat de bouw van House of Delft start. Het planten van de bollen is inmiddels in volle gang.

In totaal gaan er zo’n 90.000 tulpenbollen de grond in. Afgelopen vrijdag is de grote bulk machinaal geplant. Deze week helpen leerlingen van de Max Havelaarschool, de Delftse Montessorischool en de Oostpoortschool de laatste tulpenbollen met de hand te planten. Dit wordt ondersteund door Duurzaamheidscentrum De Papaver, dat natuureducatie in het basisonderwijs in Delft en omgeving verzorgt en stimuleert.

Belangrijke les
De leerlingen genieten van de buitenles. “Veel leuker dan in de klas zitten, lekker bezig zijn in de frisse lucht. Zo is rekenen ook al leuker!” De leerlingen moeten namelijk wel bedenken hoe ze hun 25 bollen het beste verdelen over hun eigen stukje grond. Ook zorgen ze dat ze onthouden waar hun bollen zitten, want in het voorjaar mogen ze hun tulpen komen plukken. “Dat maakt het zo leuk” vertelt één van de leerkrachten. “Zo leren ze in de praktijk hoe planten groeien. In het voorjaar verbinden we hier natuurlessen aan en kunnen ze komen kijken hoe hun eigen tulpjes het doen. Daarnaast is het gewoon belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en zand aan hun handen krijgen. En ze moeten nog rekenen ook. Kortom: een leuk en educatief uitje waar we graag tijd voor maken!”

Een tulpenveld in Delft
Burgemeester Marja van Bijsterveldt stemt hiermee in. “Het is heel belangrijk dat kinderen hier zelf aan mee kunnen werken en straks hun resultaat kunnen zien.” Ook zelf kijkt ze erg uit naar de bloemenzee, die ze vanuit het stadskantoor perfect kan zien. “Ik heb er dit voorjaar zo van genoten, en met mij vele Delftenaren en bezoekers. Dit initiatief van stichting Delftbloeit is echt geweldig. Het zorgt voor een prachtige plek midden in de stad waar iedereen van geniet!”

Tweede keer
Naar verwachting wordt het tulpenveld komende lente tweemaal zo groot als vorig jaar. De nieuwe bollen worden voornamelijk geplant naast het tulpenveld van vorig jaar, op de plek waar deze zomer nog zonnebloemen bloeiden – ook gezaaid door Stichting DelftBloeit. Op het ‘oude’ tulpenveld zitten naar verwachting nog veel tulpenbollen in de grond van vorig jaar. Deze krijgen dus nog een keer de kans uit te groeien tot tulpjes. Dat zal waarschijnlijk in april 2019 zijn, afhankelijk van hoe vroeg of laat de lente invalt.

House of Delft
Op het braakliggende veld start naar verwachting medio 2019 de bouw van House of Delft, onderdeel van het gebied Nieuw Delft. In overleg met House of Delft en de gemeente kon het tulpenveld toch voor een tweede keer mogelijk worden gemaakt, voordat de daadwerkelijke bouw start.

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden