Lokaal nieuws vrijdag 19 oktober 2018 Bron: Nieuw Delft

The Student Hotel krijgt groen licht voor start bouw

Op donderdag 18 oktober 2018 heeft The Student Hotel een koop- en realisatieovereenkomst getekend met de projectorganisatie Nieuw Delft. The Student Hotel ondertekende ook overeenkomsten met BAM en Bectro, waarmee het groen licht kreeg om te beginnen met de bouw.

The Student Hotel heeft groen licht gekregen om te beginnen met de bouw van de achtste locatie van dit unieke concept in Nederland. Op donderdag 18 oktober 2018 ondertekende The Student Hotel een koop- en realisatieovereenkomst met de projectorganisatie Nieuw Delft en overeenkomsten met BAM en Bectro.

The Student Hotel in Delft staat bekend om zijn uitgesproken design, krijgt 350 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Het hotel van circa 13.500 m² heeft een opvallende open voorkant met uitzicht op het station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. In het hotel zijn diverse gemeenschappelijke ruimtes (circa 1.600 m²), waaronder een receptie met ‘lounge- en gamegedeelte’, een bar-restaurant (The Commons), samenwerkingsruimten (TSH Collab), les- en studieruimten (TSH Classrooms) en een fitness en wasserette. Een inpandige fietsenstalling voor The Student Hotel haar ‘bike-sharing-concept’ maakt het hotel compleet. 

Vurige wens vestiging in Delft
Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel, zegt het volgende over de keuze voor Delft: "Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om een vestiging van The Student Hotel in Delft te openen. Delft is één van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland. Met ons Europese netwerk en ‘Complete Connected Community Concept’ verbinden wij studenten, onderzoekers en ondernemers uit Delft met andere tech & design-steden als Eindhoven, Toulouse, Berlijn en Barcelona.” 

Welkome aanvulling
Wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans: “Onze stad trekt talent aan uit de hele wereld. The Student Hotel biedt accommodatie, werkplekken, studieruimtes en andere voorzieningen die voor studenten en ondernemers interessant zijn. Voor Delft is The Student Hotel een buitengewoon waardevolle en welkome aanvulling op het bestaande aanbod. Het hybride hotelconcept biedt vele publieksfuncties ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied wil logeren, studeren, dineren, af en toe een kop koffie wil drinken of een mooie lezing wil volgen.” 

Gijs Leffers, projectleider bij BAM Bouw en Techniek - Projecten: “Voor BAM is The Student Hotel in Delft het vierde project, na Amsterdam, Eindhoven en Maastricht, voor de The Student Hotel. En om juist samen met The Student Hotel in Delft, mijn oude studentenstad, dit hotel te mogen realiseren is bijzonder. Enthousiast dragen wij ons ‘steentje’ bij aan de bouw van The Student Hotel en realiseren we samen met onze partners een waardevolle toevoeging aan Nieuw Delft.”

Jeep Heida, projectleider Bectro: "Delft is het achtste The Student Hotel-pand in Nederland waar Bectro Installatietechniek aan meewerkt. We ontwerpen en realiseren alle elektrische en machinebouwinstallaties voor dit gebouw en ontwerpen en bouwen ook de 350 geprefabriceerde badkamers. The Student Hotel in Delft wordt uitgerust met een WKO-installatie en zonnepanelen als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de groep en van Nieuw Delft.”

Planning 
The Student Hotel in Delft is een ontwerp van KCAP Architects&Planners. De start van de bouw is gepland eind 2018. Het complex wordt in de zomer van 2020 opgeleverd.

 

Op de foto (links) Rienk Oosterhof van The Student Hotel en wethouder gemeente Delft Martina Huijsmans. Foto van Vincent Basler. 

 

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden