Lokaal nieuws maandag 08 oktober 2018 Bron: Nieuw Delft

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat

Vanaf vandaag worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

Vanaf vandaag - maandag 8 oktober - worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

De drains worden om de 3 meter in het grondlichaam boven de spoortunnel geplaatst en steken aan de zijkanten uit. Op die manier wordt het zuurstofgehalte in het grondlichaam verhoogd. Dit is een van de maatregelen die nodig zijn om de grond een geschikte bodem te maken voor het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Het aanbrengen van de drains gebeurt nu, omdat dit niet meer mogelijk is zodra het terrein als bouw- en opslagterrein wordt ingericht. 

Werkzaamheden en planning
Het aanbrengen van de drains start maandag 8 oktober en duurt naar verwachting twee weken. Voor de werkzaamheden wordt een kraan ingezet die op het grondlichaam graafwerkzaamheden verricht.

Foto:  De Jong Luchtfotografie

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden