Lokaal nieuws maandag 24 september 2018 Bron: Nieuw Delft

Nachtwerkzaamheden op veld 5

ERA Contour stort deze week de keldervloer van hun nieuwbouwproject op veld 5, bij De Groene Haven. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer ‘gevlinderd’, wat gepaard gaat met geluidshinder. 

ERA Contour is volop aan het bouwen op Veld 5 in Nieuw Delft, nabij De Groene Haven. Deze week is zij toe aan het storten van de keldervloer. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer aansluitend ‘gevlinderd’, wat gepaard kan gaan met geluidshinder. 

Op woensdag 26 september start ERA om 06.00 uur ’s ochtends met het storten van het beton voor de keldervloer. Nadat het beton gestort is, wordt de vloer afgewerkt met een methode die ‘vlinderen’ heet. Hiermee wordt de vloer zo vlak mogelijk gemaakt. Omdat dit alleen kan als het beton net gestort is, vindt het vlinderen in de nacht van 26 op 27 september. Dit zal naar verwachting tot donderdagochtend 07.00 uur duren.

Werkzaamheden
Het storten van de vloer gebeurt met een grote ploeg vakmensen en 2 pompinstallaties die constant bevoorraad worden door betonmixers. Na het storten moet de vloer, terwijl het beton nog nat is, worden afgewerkt. Dat gebeurt met vlindermachines; gemotoriseerde karretjes waar een soort propeller onder zit die de vloer gladstrijkt.

Hoeveel hinder kunt u verwachten?
Op de gebruikte apparatuur zitten geluid-reducerende voorzieningen waardoor u het kan ervaren alsof er een aantal auto’s door de straat rijden. Of en in hoeverre dit hinder oplevert verschilt per persoon: de een zal het geluid als vervelend ervaren, terwijl de ander er geen last van heeft. 

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers
ERA Contour doet haar best om de overlast ook tijdens deze werkzaamheden tot een minimum te beperken en is aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’ (www.bewustebouwers.nl). Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473. Daarnaast zijn de uitvoerders van ERA Contour overdag aanwezig en kunt u naar de bouwkeet gaan om uw vragen te stellen.

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden