Lokaal nieuws donderdag 27 september 2018 Bron: Nieuw Delft

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober opent Nieuw Delft haar deuren weer voor jong en oud met de derde editie van Nieuw Delft Presenteert. Deze keer kunt u zowel ‘binnen als buiten’ meer te weten komen over alle projecten en ontwikkelingen in de voormalige spoorzone. 

Op zaterdag 6 oktober opent projectorganisatie Nieuw Delft haar deuren weer voor het publiek met Nieuw Delft Presenteert 3. Jong en oud kan op deze open dag zowel binnen als buiten nader kennismaken met Nieuw Delft.

Uw bezoek start op het stadskantoor, op deze dag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Op het stadskantoor zijn onder meer medewerkers van Nieuw Delft, architecten, zelfbouwgroep GO Van Leeuwen en de partners Ballast Nedam Development, BPD en The Student Hotel (met Virtual Reality-bril) aanwezig om u meer te vertellen over hun plannen en het woonaanbod. U kunt de maquette bekijken en er zijn presentaties over het Van Leeuwenhoekpark, Park Spoorloos en ‘CPO/Werken met bouwgroepen is leuk’.

Zelfstandig wandelen door Nieuw Delft
U kunt op eigen gelegenheid via een vooraf uitgestippelde route een wandeling maken in Nieuw Delft. Onderweg vertellen onder meer Smit’s Bouwbedrijf en Vink Bouw (gebouw Antoni en drie Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO's) op veld 3), Pieter van Foreest (initiatief op veld 6) en Stebru (Superlofts in de Coendersbuurt) u graag meer over hun plannen. De route kunt u ophalen op het stadskantoor, met daarop de nummers van een project of initiatief. Ieder nummer heeft een eigen toren met informatie én een eigen QR-code. Om de QR-code te kunnen scannen, 'downloadt' u een QR-scanner in de appstore of scant u de QR-code met uw camera van uw telefoon of tablet. Op uw scherm verschijnt dan informatie over het bouwproject. Na uw wandeling zien we u weer graag terug op het stadskantoor. 

Kinderspeurtocht
Ook de kinderen kunnen zaterdag de bouwvelden verkennen! Voor hen is er een speurtocht uitgezet langs de route door Nieuw Delft. Haal de speciale kids-routekaart op in het stadskantoor en verzamel onderweg de letters. Missie volbracht? Lever je oplossing in en krijg een leuke prijs.

Presentaties en rondleidingen
Nieuw Delft organiseert ook exclusieve rondleidingen door de Coendersbuurt, Park Spoorloos en naar veld 3 waar zelfbouwgroep van Leeuwenhoek (CPO) hun appartementengebouw realiseert. Bent u geïnteresseerd in zo’n rondleiding, dan kunt u een mailtje sturen naar nieuwdelft@delft.nl. Het aantal beschikbare plekken per rondleiding is beperkt. De rondleidingen starten op het stadskantoor.    

Programma van Nieuw Delft Presenteert 3

09.45 uur: deuren open stadskantoor, ingang aan de Coenderstraat. 
10.15 – 10.45 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).
11.00 – 11.15 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL.
11.00 - 12.00 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
11.30 – 11.45 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 10 plekken voor de rondleiding.   
12.00 – 12.30 uur: presentatie Van Leeuwenhoekpark op het stadskantoor door stedenbouwkundige Arjaan Hoogenboom (voor iedereen toegankelijk).  
 
12.30 - 13.30 uur: rondleiding in Coendersbuurt door Jaap van den Bout (Palmbout Urban Landscapes) en Toos van Starrenburg (rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
12.45 – 13.00 uur: presentatie Park Spoorloos op het stadskantoor door Mark Rotteveel, Koninklijke Ginkel Groep (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). = VOL
13.15 – 13.30 uur: presentatie over 'hoe leuk het is om met toekomstige bewoners samen te bouwen aan je droomhuis in een CPO'. Presentatie is op het stadskantoor door architect zelfbouwgroep Van Leeuwenhoek Liesbeth Janson (voor iedereen toegankelijk, aansluitende rondleiding is exclusief, vooraf aanmelden). Nog 8 plekken voor de rondleiding. 
14.00 uur: einde open dag.

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden