Lokaal nieuws woensdag 02 mei 2018 Bron: Nieuw Delft

Eerste voorbereidende werkzaamheden terrein House of Delft

Binnenkort vinden de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van House of Delft, aan de noordkant van station Delft. In de week van 14 mei wordt het toekomstige bouwterrein gesondeerd.

Binnenkort vinden de eerste voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van House of Delft, aan de noordkant van station Delft. In de week van 14 mei wordt het toekomstige bouwterrein ‘gesondeerd’.

Tijdens de werkzaamheden rijdt een sondeerwagen over het terrein, die op verschillende plekken een sondeerstaaf diep de grond in drukt. Op die manier wordt de gesteldheid van de bodemlagen gemeten. Deze informatie is nodig om te bepalen hoe bijvoorbeeld de fundering van het gebouw eruit moet zien. De werkzaamheden duren naar verwachting een week.

Na het sonderen blijft het nog even rustig op het bouwterrein. De meetgegevens gaan mee naar de tekentafel, waarna de bouw van House of Delft in de eerste helft van 2019 staat gepland. Voorafgaand aan de bouw wordt nog wel archeologisch onderzoek gedaan op het terrein. Dit vindt naar verwachting plaats tegen het einde van 2018.

House of Delft
House of Delft wordt gerealiseerd op de kop van Nieuw Delft, op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Voor bezoekers die met de trein arriveren wordt House of Delft straks de eerste ontmoeting met de stad en met de talenten van vandaag. Het gebouw krijgt een breed aanbod met onder meer ateliers, werkruimtes voor start-ups en andere innovatieve bedrijven, huisvesting en bijzondere horeca. House of Delft is ontworpen door oud-rijksbouwmeester Frits van Dongen en zijn partner Patrick Koschuch. 

Meer weten over Nieuw Delft

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden