Lokaal nieuws maandag 18 maart 2019

Goedkoper hypotheekadvies kan zeker wel!

Finzie bewijst al ruim twee jaar dat hypotheekadvies een stuk goedkoper kan dan veel grote partijen je willen laten geloven. Door efficiënt te werken, door slimme technieken in te zetten en niet op dure locaties te zitten, kunnen de financieel coaches van Finzie meer mensen helpen in minder tijd. Daardoor rekenen de coaches van Finzie tot soms wel de helft van de gebruikelijke advieskosten.

Waarom veel partijen nog steeds teveel geld vragen

Veel grote partijen vragen nog steeds veel geld voor financieel advies bij het kopen van een huis. Dat komt doordat ze nog dezelfde prijzen hanteren als toen zij nog provisie ontvingen. Ze zijn zo gewend geraakt aan deze prijzen, dat ze niet minder willen vragen. Ondanks dat de hypotheekmarkt enorm aan het veranderen is. Soms adverteren ze met lagere tarieven, maar wanneer je daar aan tafel zit, moet je voor elk extraatje of bijzonder geval bijbetalen. Bijvoorbeeld wanneer je met zijn tweeën een huis koopt of een overlijdensrisicoverzekering erbij wilt. Zo komen deze partijen alsnog op hun gebruikelijke dure tarief uit. Helaas accepteert de consument dit nog vaak en kunnen deze partijen daardoor hoge bedragen blijven vragen. Hier komt gelukkig wel steeds meer verandering in. Consumenten worden mondiger, omdat ze prijzen tegenwoordig makkelijk kunnen vergelijken. Daardoor zien zij steeds vaker dat compleet hypotheekadvies, zoals bij Finzie, veel goedkoper kan.

Online financiële producten versus advies

Consumenten kunnen de meeste financiële producten online afsluiten, zonder de tussenkomst van een adviseur. Dat lijkt in eerste instantie voordelig, maar dat kan heel duur uitpakken als je de verkeerde keuzes maakt. Wanneer consumenten een financieel product kopen, zijn ze vaak toch goedkoper uit als ze een adviseur inschakelen. Een adviseur biedt de zekerheid dat alles klopt en dat je de juiste keuzes maakt. Daarnaast heb je het gemak, dat al het regelwerk voor je uit handen wordt genomen. Een adviseur houdt rekening met jouw wensen en doelen en houdt rekening met toekomstige financiële risico’s. Daardoor kom je met een adviseur minder snel voor dure verrassingen te staan in de toekomst.

Voor vragen, of een afspraak voor een oriënterend gesprek, kan je contact opnemen met: Shariff Roling, Financieel coach en eigenaar van Finzie Delft. Telefoon: 06 82 33 22 44 / 088 766 38 38. E-mail: delft@finzie.nl

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Delft.

Aanmelden